Hirdetés

Ördögi Radeon HD 7870 érkezett a PowerColor műhelyéből

A PowerColor a nyári uborkaszezont kihasználva bemutatott egy igazán érdekes Radeon HD 7870-es VGA-t, mely a tuningra éhes felhasználók igényeit próbálja majd kielégíteni. A Devil jelzésű termék nyomtatott áramköri lapját alaposan kigyúrták a tervezők. Ennek köszönhetően a kártya 7+1+1 fázisú VRM-et használ, így a tápellátással nem lesz gond, a megfelelő mennyiségű energiát pedig két darab 6 tűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül lehet biztosítani.


[+]

Az újdonság az AMD Pitcairn kódnevű cGPU-jára épül, mely 1280 shader részelemmel dolgozik, a 256 bites memóriabuszhoz pedig 2 GB fedélzeti memória kapcsolódik. A PowerColor gyári tuningot használ, így a termék 1100 MHz-es mag- és 5 GHz-es effektív memória-órajelen üzemel, ami rendre 100 és 200 MHz-es emelés a referenciaparaméterekhez képest.


[+]

A hűtésről egy egyedi tervezésű egység gondoskodik, mely négy darab hővezető csövet tartalmaz, a méretes borda lehűtéséről pedig nem kevesebb, mint három ventilátor gondoskodik. A gyártó ennek tudatában lényegében rendkívül halk működést ígér, ami ezzel a hűtővel biztosan megoldható.

A DirectX 11.1-et támogató termékek hátulján két DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint egy DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található, és összesen hat kijelző kezelése biztosított. A PowerColor Radeon HD 7870 Devil ajánlott fogyasztói áráról még nincs pontos információ, de biztos nem ez teszi majd népszerűvé. Némi extra, hogy egy egérpad is helyet kap a dobozban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés