Hirdetés

Optikai meghajtó netbookra? Igen!

Biztosan sokan vannak, akik hiányolják netbookjukból az optikai meghajtót, és szeretnék, ha kedvenc minigépükkel gond nélkül tudnának DVD-t nézni vagy éppen írni. Az ő számukra jó hír, hogy a Marshal gondolt ezekre felhasználókra, és bejelentette netbookokhoz szánt univerzális dokkolóját, mely egyszerűen csatlakoztatható a gépekhez. A japán vállalat főleg külső merevlemezeiről és optikai meghajtóiról, beépítőkereteiről, illetve egyéb kiegészítőiről ismert, most pedig itt a MAL-1925 nevű készülék.

Marshal MAL-1925
Marshal MAL-1925

A dokkoló USB interfészen keresztül csatlakoztatható a netbookhoz, és az általa elfoglalt csatlakozó miatt sem kell aggódni, hiszen egy két portból álló USB hubbal is ellátták. A Marshal MAL-1925 egy super-multi DVD-írót kapott, melynek tulajdonságait az alábbi táblázat foglalja össze:

Marshal MAL-1925
Médium Írás Olvasás
DVD+R / DL 8x / 4x n.a.
DVD+RW 8x n.a.
DVD-R / DL 8x / 4x n.a.
DVD-RW 6x n.a.
DVD-RAM 5x 5x
DVD-ROM 8x
CD-R 8x 24x
CD-RW 4x 24x
CD-ROM 24x

Ami még izgalmas lehet: a dokkolóban egy 2,5 hüvelykes, SATA csatlakozású merevlemez vagy SSD is elhelyezhető, így könnyedén bővíthetjük netbookunk tárkapacitását. A tudásához képest nem is túl nagy, 227 x 180 x 16 mm-es készülék merevlemez nélkül 453 grammot nyom.  A MAL-1925-öt kétféle színben, feketében és ezüstben fogják forgalmazni, Microsoft Windows 2000, XP és Vista operációs rendszerek alatt illesztőprogram nélkül használható. Pontos megjelenési idejéről és ajánlott fogyasztói áráról egyelőre még nincs információ.

Előzmények

Hirdetés