Hirdetés

Készülőben az új négyharmados váz, az Olympus EA-1

Az Olympus már egy ideje adós volt egy jobbféle, amatőröknek szóló 4/3-os dSLR-rel. A profiknak  adott az E-3, a kezdőknek az E-520, de mit csináljon az a fotós, aki az E-3 AF rendszerét, keresőjét és kihajtható LCD-jét szeretné, de nem fontos neki az időjárásálló váz? Kezdjen gyűjteni az EA-1-re, ami remélhetőleg ötvözi ezen tulajdonságokat, vélhetően az E-3-nál alacsonyabb áron. Az idei Photokinán be is mutatta az Olympus a gép egy mintadarabját, amely képérzékelőjéről még nincs jelenleg pontosabb információ, de a Panasonic G1 specifikációit ismerve nem lenne meglepő, ha 12 megapixel felbontású, Panasonic szenzor lenne az.

A 11 érzékelős AF rendszert több, mint valószínű, hogy megörökli a nagy testvértől, de a kereső mérete és világossága még erősen kérdéses, és az Olympus nem is mondott ezzel kapcsolatban még semmit. Mindenesetre beszédes az a tény, hogy egy, a Photokinán elhangzott nyilatkozat szerint az EA-1-et csak egy kicsit pozicionálják az E-520 fölé, közvetlenül a Nikon D90 és Canon EOS 50D szintjére. Tehát valahol spórolniuk kell, nemcsak a burkolaton. Hogy ennek az E-3 gyors és strapabíró zárszerkezete vagy a kereső esik áldozatul? Jó kérdés, reméljük, nem mindkettő.

Természetesen az EA-1 csak egy kódnév, a cég a közelmúltban levédette az E-30 nevet, így könnyen meglehet, hogy ez lesz a váz végső neve.

Kedvcsinálónak végül egy videó (forrás: www.dslruser.co.uk)

Azóta történt

Hirdetés