Hirdetés

Olympus E-420 bejelentés

Sajtóközlemény

Hamburg, 2008. március 5. – Az Olympus E-System család legújabb tagja, az E-420 a tapasztalt fotósok és a kezdő digitális tükörreflexes felhasználók számára is kiváló konstrukció. A felhasználók a digitális tükörreflexes fotózás kiváló minőségét és az általában kompakt digitális fényképezőgépekhez kötődő egyszerű kezelhetőséget együtt élvezhetik. Ide tartozik az LCD kijelző élőkép funkciója, ami jelentősen leegyszerűsíti a képek megkomponálását. A világ egyik legkisebb és legkönnyebb digitális tükörreflexes fényképezőgépeként a hordozhatóság sem kérdéses. Az E-420 szinte bárhol elfér – a kisméretű útitáskától a női retikülig. Ennek köszönhetően újságírók, utazók és kirándulók tökéletes társa, mindazoknak, akik értékelik a hordozhatóságot, a teljesítményt és a kiváló ár-érték arányt. Az egyszerűen kezelhető, 10 megapixeles E-420 28 expozíció-vezérlési programja a leggyakoribb fotózási körülmények mellett optimális eredményt biztosít, a fényképezőgép kicsomagolás után azonnal használatba vehető. A készülék 2008. április végén kerül a boltokba, standard objektív kitben.

Nagyobb teljesítmény, egyszerűbb kezelés

Az E-420 modell az Olympus bizonyítéka arra, hogy a nagyteljesítményű digitális tükörreflexes fotózás bárki számára elérhető. Bár elődjénél több lehetőséget biztosít, az új, rendkívül felhasználóbarát E-System modell elképesztően könnyű és kompakt, így bárhová elvihető. Bármilyen szintű ismeretekkel rendelkezzen is a fotós, mindig kiváló minőségű felvételeket készíthet. A 28 expozíció vezérlési program között találhatóak automata, félautomata és manuális üzemmódok is, amelyek nagyfokú sokoldalúságot biztosítanak – az egyszerű kezelhetőség és kivételes digitális tükörreflexes minőség nyújtotta előnyök megtartása mellett.

A nagyteljesítményű, 10 megapixeles Live MOS szenzor megfelelő felbontást biztosít az éles és részletgazdag felvételek készítéséhez. Mindezt támogatja a TruePic III képfeldolgozóp rocesszor, amely lehetővé teszi az Árnyékkompenzáló technológia (SAT) alkalmazását. Kivételesen élethű képreprodukciót garantál a zaj csökkentése és a feldolgozási sebesség növelése mellett. Teljes felbontású üzemmódban a RAW puffer memóriába 3.5fps sebességgel akár nyolc sorozatkép rögzíthető.

Az E-System fényképezőgépekben a por elleni védelem modern megoldása az Olympus saját fejlesztésű Supersonic Wave Filter rendszere - amely a világ vezető megoldásává nőtte ki magát a szenzor felületének pormentesítésében.

Tisztán intuitív

Az E-420 a legfejlettebb funkciókat foglalja rendszerbe, ami gyakorlatilag bárki számára magas szintű fotózást tesz lehetővé. A folyamatos Élőkép funkciónak köszönhetően a felhasználó a fényképezőgép nagyméretű 2,7”/6,9 cm átmérőjű HyperCrystal kijelzőjén komponálhatja meg a képeket, amely 100 %-os látómezőt biztosít, továbbá lehetővé teszi a kontraszt, a fényerő és a szín egyszerű beállítását közvetlenül a kijelzőn. Mindemellett a professzionális mélységélesség előnézet funkció lehetővé teszi az Arcfelismerő technológia és Árnyékkompenzáló technológiák hatásának ellenőrzését. Az LCD kijelzőn megjelenő kép komponálás közben 7x-es vagy 10x-es méretre nagyítható, így a manuális élességállítás makró üzemmódban például jelentősen egyszerűbben és pontosabban végezhető el.

Az autófókusz megnövelt teljesítménye szintén hozzájárul a felhasználóbarát tulajdonsághoz. A fázisérzékelő AF rendszeren kívül az E-420 kontraszt AF rendszert is alkalmaz*, amely kényelmesebb élességállítást tesz lehetővé, mivel a tükörnek nem kell leereszkednie a mérésekhez. A fotósok számára legnagyobb plusz előny, hogy a kontraszt AF rendszer jóvoltából az autófókusz hatása azonnal látható az LCD kijelzőn megjelenő élőképen.

A beépített vaku, és az akár három csoportban vezérelhető vezeték nélküli vakuk szintén növelik a modell sokoldalúságát. Az Olympus FL-36R illetve FL-50R vaku használata különböző összeállítások távvezérlését teszi lehetővé - jelentősen bővítve a megvilágítási lehetőségeket. Az ISO 100 és 1600 között állítható fényérzékenységnek köszönhetően az E-420 nem ideális fényviszonyok mellett, vaku használata nélkül is sokoldalú társ.

A 38 nyelven elérhető menü jóvoltából az E-420 a felhasználó anyanyelvétől függetlenül is egyszerűen kezelhető. Az USB 2.0 (nagysebességű) interfész gyors adatátvitelt garantál, míg a hosszú élettartamú akkumulátor hosszan tartó fotózást biztosít.

Az E-System család része

Az E-420 gyakorlatilag az összes Olympus E-System tartozékkal kompatibilis. A NégyHarmad szabványra épülő tartozékok választéka a fotózási lehetőségek elképesztő tárházát nyitják meg, s teszi mindezt a minőség feláldozása nélkül. Minden NégyHarmad szabványú objektív közel telecentrikus felépítése biztosítja a képek élességét a sarkoktól a szélekig. A NégyHarmad szabvány lehetővé teszi a kisebb váz- és objektívméretet, valamint a sokkal kompaktabb összeállításokat. Ezen előny tökéletes megtestesítője a bárhová elvihető E-420, a világ egyik legkisebb és legkompaktabb digitális tükörreflexes fényképezőgépe. Ezt a tényt tovább erősíti egy új, 25 mm-es objektív bevezetése. A rendkívül rövid tubussal rendelkező, kis súlyú ZUIKO DIGITAL 25 mm 1:2.8 (35 mm-es megfelelője 50 mm) tökéletes kiegészítője E-420 fényképezőgépnek. Összességében vett kompaktságának köszönhetően ez az összeállítás a híres Olympus OM sorozat nyújtotta mobilitás legendás fejlődésére emlékeztet.

A modell eleganciájához hozzájárul egy attraktív, retro stílusú fényképezőgép-tok, amely a fényképezőgép aljához rögzíthető. A tiszta bőrből készült tok fehér, barna és fekete színben választható.

Az E-System család legújabb tagja, az E-420 2008. április végén jelenik meg az üzletek polcain.

Az Olympus E-420 az alábbi összeállításokban vásárolható meg:
• Olympus E-420 Objektív Kit
(E-420 váz, ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1:3.5-5.6 objektív)
Olympus E-420 Dupla Zoom Kit
(E-420 váz, ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1:3.5-5.6 és ZUIKO
DIGITAL ED 40-150 mm 1:4.0-5.6 objektív)
• Olympus E-420 25 mm-es objektív Kit
(E-420 váz, ZUIKO DIGITAL 25 mm 1:2.8 objektív)
• Olympus E-420 (csak váz)

* A teljes kontraszt teljesítményű AF az új Olympus objektívekkel érhető el, beleértve a ZUIKO DIGITAL 14-42 mm 1:3.5-5.6, ZUIKO DIGITAL 40-150 mm 1:4.0-5.6 és az új ZUIKO DIGITAL 25 mm 1:2.8 objektívet. Az Olympus honlapjáról ingyenesen letölthető firmware frissítés korábban vásárolt objektívekkel is elérhetővé teszi ezt a funkciót. Az összes többi objektívvel a kontraszt AF funkció a fázis AF funkcióval együtt használható.

Azóta történt

Hirdetés