Hirdetés

OLED tévék: áttörés elhalasztva

Az LG és a Samsung óriási felhajtás közepette mutatta be az év elején a CES-en 55 hüvelyk képátlójú OLED tévéjét, és azt ígérték, hogy idén már nagy mennyiségben dobják piacra az ilyen típusú, forradalminak beharangozott termékeiket. Az LG már nyár elejétől elérhetővé tette saját készülékét, amelyet azonban még most is csak néhány kiemelt üzletben lehet megvásárolni. A másik dél-koreai gigász pedig a karácsony előtti időszakot lőtte be magának, de most úgy tűnik ebből nem lesz semmi.

LG 55EM9600
LG 55EM9600

Kwon Oh-hyun, a Samsung első embere ugyanis bejelentette, hogy bizonyos gyártási nehézségek miatt 2013-ra tolják a termék bevezetését. Ezzel párhuzamosan az LG vezetője, Kwon Hee-won azt közölte, hogy az idei évben a tervezett 50 000 helyett mindössze 500 tévét gyártanak le és értékesítenek, ha minden jól megy. Az 55EM9600 típusjelzésű modell ugyanis hiába csak négy milliméter vastag, és hiába ígér elméletben a plazmáknál és LCD televízióknál jobb képminőséget, 10 000 dollárba kerül. Tehát egyelőre nem egy tömegcikk, és a pletykák szerint még ezen az áron is veszteséggel adják el.

A valódi tömegtermelés beindításával természetesen a költségek is csökkenhetnének, ám a jelek szerint az LG nem akar egyedüli piaci szereplőként beugrani ebbe, magára vállalva többek között a technológia marketingkommunikációjával kapcsolatos feladatokat is. Így egyelőre megelégednek azzal a tudattal, hogy e téren minden más konkurensük előtt járnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés