Hirdetés

Olcsósítja 8 GB-os Radeonját a Sapphire

A Sapphire kiegészítette a 8 GB-os fedélzeti tárral felszerelt Radeon R9 290X sorozatú VGA-ját egy új, szimplán Tri-X jelzésű modellel, amely az eddigi Vapor-X opcióhoz képest 10 MHz-cel alacsonyabb magórajellel dolgozik, illetve más színű hűtést kap. Az újdonság alapja természetesen nem változik, így a Hawaii kódnevű cGPU tudását kamatoztatja, mely 2816 shader részelemmel dolgozik, az 512 bites memóriabuszhoz pedig 8 GB fedélzeti memória kapcsolódik. A gyári tuning viszont 1020 MHz lett, ami 20 MHz-es emelést jelent, míg a memória 5,4 GHz-en ketyeg a gyári 5 GHz helyett.


[+]

A hűtő sem tartogat túl sok meglepetést, így továbbra is egy három ventilátorral rendelkező monstrum teszi hűvösre a kártyát, illetve az UEFI fast bootolás is támogatott. A termék energiaellátásáról két darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozó gondoskodik, emellett a DirectX 11.2-t, az OpenCL 1.2-t, a C++ AMP-t és a Mantle API-t is támogató kártya hátulján két dual-link DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint egy DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található, és hat kijelző kezelése biztosított, ráadásul mindegyikhez független nyolccsatornás hangfolyam rendelhető.

A 8 GB-os Sapphire Radeon R9 290X Tri-X forgalmazása hamarosan megkezdődik, és az előzetes adatok szerint érezhetően olcsóbb lesz az eddigi 8 GB-os Vapor-X opcióhoz viszonyítva, tehát ha az a 10 MHz-nyi mínusz nem zavarja a potenciális vásárlót, akkor érdemes ezt a modellt választani.

Előzmények

Hirdetés