Hirdetés

Olcsóbb változatban is kapható a Chrome S27

Hosszú idő óta először új videokártyát dobott piacra a VIA Technologies égisze alatt működő S3 Graphics. Az újdonság voltaképpen csak formailag hoz újítást, a GStore webáruházban is feltűnt Chrome S27 Low Profile DDR2 típusú kártya ugyanis funkcióit tekintve teljesen megegyezik a korábban bemutatott Chrome S27 típussal, a most megjelent változat ugyanakkor lassabb elődjénél és alacsony profilú nyomtatott áramköri kártyára épül. Tehát olcsóbb is a korábbi változatnál, így a Vistára bővítőknek ideális alternatíva lehet, ha olcsó DirectX 9.0c-kompatibilis grafikus rendszert szeretnének az Aero Glass kezelőfelület alá.

A PCI Express x16 bővítősínbe illeszkedő S3 Chrome S27 Low Profile DDR2 a Vista látványos felülete mellett megbirkózik néhány régebbi játékprogrammal is; a kártya 8 pixelfutószalagot és 4 textúrázóegységet tartalmazó GPU-ja 650 MHz-en jár, a 256 megabájtnyi, 128 bites GDDR2 memória pedig 400 (effektíve 800) MHz-en ketyeg. A kártyán lévő 10 bites, 400 MHz-es DAC ennél a modellnél is maximum 2048x1536 pixel felbontású CRT monitorok meghajtását teszi lehetővé. A kétmonitoros üzemmódon kívül dual-link DVI és HDMI csatlakozás is biztosított.

A Chrome S20-as széria további fontos újdonsága a programozható Chromotion 3.0 motor, amely videók kezelését támogatja. A szolgáltatás immár nagy felbontású WMV9 és MPEG-4 folyamok hardveres gyorsítását is magában foglalja, és természetesen lényeges részét képezik a fontosabb képminőségjavító algoritmusok (mozgáskompenzáció, deblocking filter stb.). A kártya komponens kimeneten kertesztül (a megfelelő adapterrel) maximum 1080p HDTV-felbontást támogat, emellett NTSC és PAL szabványok szerinti kompozit és S-Video kimenő jellel is szolgál.

Az S3 Chrome S27 Low Profile DDR2 videokártya 80 dolláros fogyasztói áron vásárolható meg a vállalat webáruházában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés