Hirdetés

Olcsó és egyszerű alaplapok a startvonalon

Olcsó alaplap érkezik hamarosan az MSI-től a 740GM-P25 személyében. A microATX formátumú terméket irodai használatra ajánlja a gyártó. Az AMD 740-es északi és SB710-es déli vezérlőhídra épülő megoldás a Socket AM3-as tokozású processzorokat kezeli. Két darab memóriafoglalat áll készenlétben rajta az 1333 MHz-es DDR3-as modulok fogadására, a PCI Express x16-os sín pedig a videokártyát várja. Ezenkívül a tervezők gondoskodtak még két darab x1-es PCI Express és egy PCI portról is.

MSI 740GM-P25
MSI 740GM-P25

Külön videokártyára természetesen nem feltétlenül van szükség, ugyanis az integrált Radeon HD 2100 képességei bőven elégnek bizonyulhatnak az irodai feladatokhoz. Ha mégsem, a diszkrét kártya Hybrid CrossFireX módban összeköthető az integrálttal is, így jutva egy kis plusz erőhöz. Nem hiányzik róla a nyolccsatornás hangkimenet, valamint a Gigabit Ethernet aljzat sem, de találunk rajta hat darab 3 Gbps-os SATA és egy D-Sub portot is. A tervezők APS (Active Phase Switching) és processzormag-feloldó funkciókkal is ellátták az MSI 740GM-P25-öt, ami már előrendelhető státuszba lépett 49 eurós fogyasztói áron.

A Sapphire-től egy egyszerű, letisztult lappal jelentkezik, mely a Pure CrossFireX 890GX névre hallgat. A név alapján nem meglepetés, hogy a 890GX jelzésű északi vezérlőhíd található rajta, amit az SB850-es déli híd egészít ki. A Socket AM3 foglalattal felszerelt Sapphire alaplapra a DirectX 10.1-es API-t támogató Radeon HD 4290 került, ami 128 MB-os DDR3-as SidePort memóriával van ellátva. Rendszermemóriának négy darab 1600 MHz-es DDR3 szabványú modul alkalmazható egyszerre.

Sapphire Pure CrossFireX 890GX [+]
Sapphire Pure CrossFireX 890GX [+]

Ahogy a termék neve is jelzi, szinte magára a CrossFireX rendszer kiépítésére van kihegyezve a Sapphire lapja, ehhez két x16-os PCI Express foglalat áll a felhasználók rendelkezésére. A csatlakozók sorát a hat darab 6 Gbps-os SATA, az eSATA port, a Gigabit Ethernet aljzat és az audiocsatlakozók alkotják, továbbá háromféle képkimenet is került rá, D-Sub, DVI valamint HDMI portok formájában. A Sapphire Pure alaplap nemsokára elérhető lesz, ám az ára még ismeretlen.

Sapphire Pure CrossFireX 890GX [+]
Sapphire Pure CrossFireX 890GX [+]

Előzmények

Hirdetés