Hirdetés

Megint megtörtek pár okostévét

A Samsung, LG, Sony, TCL és Vizio tévéket vizsgálták biztonsági szempontból, és bizony volt, aki elbukott...

A Consumer Records nevű független, non-profit, észak-amerikai, fogyasztóvédelemmel is foglalkozó szervezet a közelmúltban több gyártó okostévéjét is górcső alá vette. A céljuk az volt, hogy megvizsgálják, hogy mennyire biztonságosak a smart platformok, magyarul arra voltak kíváncsiak, hogy feltörhetőek-e.

Teátrális környezetben zajlik a tesztelés
Teátrális környezetben zajlik a tesztelés [+]

Azt sajnos nem részletezték, hogy pontosan milyen módszereket is használtak, csak azt, hogy különféle kiberbiztonsági fejlesztőkkel és szervezetekkel dolgoztak együtt. A teszt során egy-egy LG UJ7700 (webOS 3.5), Samsung MU8000 (Tizen), Sony X80E (Android TV), TCL P (Roku) és Vizio P szériás (SmartCast/Chromecast) televíziót vizsgáltak.

A Samsung, és a TCL tévéjét sikerült feltörni, azaz átvenni az irányítást a készülékek felett, magyarul kívülről tudták váltogatni a csatornákat vagy a hangerőt, viszont a felhasználó személyes adataihoz nem fértek hozzá. Képesek voltak azonban alkalmazásokat telepíteni távolról, illetve bekapcsolhatták a mikrofont, vagy éppen a csatlakoztatott kamerát is. A Consumer Records állítása szerint a legkönnyebb dolguk a Rokuval volt, és mivel ezt a platformot több gyártó is használja, ezért sok márka veszélyeztetett. A Samsung mindenesetre villámgyorsan reagált, és megígérte, hogy kivizsgálják a problémát, illetve egy idei frissítéssel orvosolják is azt.

Hirdetés