Hirdetés

Az OKI bemutatta legújabb, MC800-as multifunkciós készüléksorozatát

A multifunkciós nyomtatók (MFP-k) munkafolyamatok hatékonyságára gyakorolt szerepét vizsgáló, közelmúltban készített IDC tanulmány is rávilágított arra, hogy az MFP-k használata költséghatékony megoldást jelent a vállalatok teljesítményének növelésében. A multifunkciós készülékek ugyanis lehetővé teszik a cégen belüli egyszerű folyamatoptimalizálást a bonyolult vállalatirányítási rendszerek bevezetésével szemben.


OKI MC853DN / MC853DNC / MC853DNV [+]


OKI MC873DN / MC873DNC / MC873DNV [+]

Az OKI ezt a trendet meglovagoló berendezései, a kkv-k és nagyvállalatok igényeire tervezett MC800-as sorozat friss tagjai, az MC853-as és MC873-as színes, A3-as multifunkciós nyomtatók, amelyek segítenek a dokumentumigényes feladatok elvégzésében. A nyílt platformmal rendelkező készülékek integrálhatók céges folyamatkezelő rendszerbe, és teljes körű dokumentumkezelési megoldást kínálnak különféle vállalati igényekre, az iskolákétól kezdve a pénzügyi intézményekéig.

OKI MC853DNV
OKI MC853DNV [+]

A két típus között az egyetlen különbség, hogy míg az MC853 A4-es nyomtatási sebessége 23 lap/perc, addig az MC873-é 35 lap/perc míg A3-ban pedig 13 és 20 lap/perces sebességgel dolgoznak. Ezt leszámítva mindkét típus teljesen megegyezik, azaz mindegyik másol, nyomtat, faxol és scannel. Utóbbi téren az új típus sokat fejlődött: az 50 lap/perces teljesítményre képes, immáron teljesen OKI gyártmányú LED-es lapolvasót ellátták ultrahangos érzékelővel is, ami érzékeli, ha egyszerre több papírt húzott be az automatikus lapadagoló.


[+]

A készülékekből nem maradt ki a 250 GB-os merevlemez, a Gigabit Ethernet csatlakozás, opcionálisan plusz memóriát, Wi-Fi adaptert és kártyaleolvasót is fogad. Az oldalába beépített tűzőgép is került, ami egyszerre 20 lapot képes összetűzni. Alapfelszereltség a dupla kimeneti tálca, a manuális adagoló, az egyenes papírút lehetősége, valamint a kétoldalas nyomtatás is. Alapesetben a DN jelzű a készülék egy papírtároló fiókkal érkezik , míg a DNC még egy papírfiókkal és készülékszekrénnyel bővül (935 lapra növelve a kapacitást), a csúcs a DNV jelzésű modell pedig összesen három darab extra papírfiókot (max. 2005 darab lap) és gurulós aljat kap.


[+]

Újdonság a masinákon a 7"-es, immáron színes érintős LCD-kijelző, ami billenthető, ezáltal megkönnyítve a kezelést, sőt magát a szerelést is, ugyanis felnyitva a motorházat a kijelző is lefelé billen, hogy a felhasználó követhesse a beépített hibaelhárító utasításait. Ez utóbbit egyébként kifejezetten úgy készítették el, hogy a kijelzőn megjelenő utasítások és képek alapján laikusok is meg tudják szerelni a nyomtatót apróbb hibáknál, például lap elakadásánál, vagy akár egy toner kiürülése esetén.


[+]

A fekete toner cseréjét megoldották úgy, hogy ahhoz ne kelljen komolyabban felnyitni a készüléket, hanem az előlapi ajtó lenyitásával máris cserélhetővé válik. Apropó toner: a kezdő csomagban 2500 lapra elegendő tonerkapacitás lapul, míg a normál tonerek 7000 fekete és 7500 színes oldal kinyomtatására elegendőek. Létezik extra töltetű toner is, ez viszont csak az MC873-ba tehető be, viszont ezzel 15 000 fekete-fehér és 10 000 színes oldal nyomható ki.


[+]

A nyomtatók támogatják a Google Cloud Print és az Apple AirPrint technológiát, így okos eszközről, közvetlen csatlakozás nélkül is lehet velük nyomtatni. Emellett 190 nyelvet kezelő karakterfelismerő ABBYY Finerader 12 Sprint szoftver érhető el hozzájuk, amely a papíralapú, szkennelt dokumentumokat szerkeszthető formátumúvá alakítja át. A dokumentumok rugalmas elérését és megosztását pedig a SENDYS Explorer LITE alkalmazás teszi lehetővé, amellyel közvetlenül az MFP-kről, de akár okostelefonról vagy számítógépről is beolvashatók fájlok, majd további felhasználás céljából tetszőleges helyre feltölthetők.

További növekedés és derűs kilátások az OKI-nál

Az OKI Europe leányvállalata 46 százalékos árbevétel-növekedést ért el, amellyel megduplázta két évvel ezelőtti eredményét. A kiemelkedő teljesítmény megerősítette a vállalat pozícióját a piacon, így az április óta magyar ügyvezető által irányított hazai iroda további növekedéssel tervez a 2015-ös pénzügyi évre.

Tamás Loránd, az OKI Magyarország ügyvezető igazgatója és a közép-kelet-európai, illetve keleti régióért felelős pénzügyi vezető
Tamás Loránd, az OKI Magyarország ügyvezető igazgatója és a közép-kelet-európai, illetve keleti régióért felelős pénzügyi vezető [+]

A lézer- és mátrixnyomtatók hazai piaca az eladott készülékek darabszámát tekintve enyhén bővült, így 2014-ben összesen 109 294 nyomtatót értékesítettek Magyarországon, ami nagyjából 4500 darabbal több, mint az előző évben. A piac értéke ugyanakkor 58,48 millió amerikai dollárra csökkent, ami közel 6 százalékos visszaesést jelent az előző évhez képest.

Az OKI Magyarország tavaly 3287 darab készüléket értékesített, és a 2013-as mintegy 42 százalék után 2014-ben újabb 46 százalékkal növelte árbevételét, meghaladva ezzel a másfél milliárd forintos eredményt. A növekedés motorját ezúttal is a kellékanyagok eladásának nagymértékű, 57 százalékos bővülése jelentette, de a készülékeladások is növekedtek 12 százalékkal. A vállalat ezzel a közép-kelet-európai OKI régió növekedési volumenét is többszörösen túlszárnyalta. A hazai részleg által eladott készülékek darabszáma a 2013-as évhez képest ugyan enyhén csökkent, főként az aszali mono nyomtatók csökkenése miatt, de a cég a színes nyomtatókból a csökkenő tendencia mellett is többet értékesített. A színes, A4-es nyomtatók piacán darabszám tekintetében megőrizte 2012-es, illetve 2013-as harmadik helyét, míg árbevétel szempontjából a dobogó második fokára lépett elő.

Szabó Zsolt, az OKI Magyarország MPS szakértője
Szabó Zsolt, az OKI Magyarország MPS szakértője [+]

A vállalat az értékben legnagyobbnak számító, színes, A3-as multifunkciós készülékek szegmensében 2013-hoz képest 22 százalékkal növelte az értékesített berendezések számát, és a színes, A3 formátumú nyomtatók esetében csökkenő darabszám mellett 2014-ben több mint 10 százalékkal túlszárnyalta előző évi piaci részesedését. Emellett a fekete-fehér, A4-es multifunkciós gépek csökkenő piacán mind az eladott készülékek számát, mind az árbevételt nézve növekedett.

Ami a jövőt illeti, az eredmények tükrében a vállalat további 16 százalékos árbevétel-növekedést tűzött ki célul (főként kellékanyagból), emellett bővíteni kívánják az értékesítési csatornát és partnereik partnereik számát, és a lojális partnerek támogatását is meg kívánják valósítani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OKI

Előzmények

Hirdetés