Hirdetés

OCZ VeloDrive PCI Express SSD: nagyvállalatok kizárva!

PCI- xpress foglalatba helyezhető SSD-t mutatott be az OCZ, elsősorban kis- és középvállalati kliensekhez, munkaállomásokhoz és rendszerintegrátorok számára. A VeloDrive névre hallgató tárolóhoz adott meghajtóprogram ennek megfelelően 32 és 64-bites Windows XP, Vista és 7 operációs rendszereket támogat, nagyvállalati szegmensben használt rendszereket, szerverváltozatokat nem.

A 300, 600 GB-os, valamint 1,2 TB-os kiépítésben kapható újdonság az Intel eMLC (enterprise MLC) NAND flash memóriára épül, vezérlésükről pedig a SandForce SF-1565 chipek (kapacitástól függően maximum 4 darab) gondoskodnak. Mivel a tároló egy darab PCIe 2.0 x8 foglalatban működik, így leomlanak előtte SATA és SAS csatolófelület korlátai, amiből adódóan (tömöríthető adatnál) 1 GB/s átviteli sebesség is elérhető, 130 000 IOPS (4 kB) mellett, miközben fogyasztásuk 12 watt alatt marad.


[+]

A 2,5 millió órára becsült MTBF meggyőző, de sokkal fontosabb, hogy a SandForce vezérlő támogatja az ECC-t, intelligens blokk menedzselést használ a megszokott wear leveling mellett, valamint a RAISE (független szilícium elemek redundáns tömbje) technológia is rendelkezésre áll. A kártyára integrált RAID vezérlővel hardveres RAID tömbök kialakításának nincs akadálya, de a szoftveres utat is választhatjuk.

Az OCZ VeloDrive ára egyelőre nem nyilvános.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés