Hirdetés

OCZ Silencer Mk III 1200 wattos Platinum tápegység dizájnos csatlakozókkal

Az OCZ bejelentette a PC Power & Cooling sorozatába tartozó Silencer Mk III tápegységek eddigi legerősebb, 1200 wattos modelljét. A gyártó mindenből megpróbálta a legjobbat beletömni a tetszetős, fehérre festett dobozkába, ennek köszönhetően a roppant teljesítmény mellé megbízható és csendes működést ígér. Ennek egyik legfőbb kulcsa a 80 Plus Platinum tanúsítvány megszerzése, amely garancia arra, hogy a tápegység szinte bármilyen terheltség mellett kimagasló, akár 94%-os hatékonyság elérésére is képes.

Az alkatrészek hűtését egy 140 mm-es, dupla golyóscsapágyas ventilátor végzi, amelyet az úgynevezett Dual Thermal Control System vezérel. Ez lehetőséget nyújt a felhasználó számára, hogy válasszon a normál és a csendes üzemmódok között, ezek pontos hatását és működését azonban nem részletezte a gyártó. Mivel tisztességes teljesítményét egyetlen 12 voltos ágon adja le, ezért az OCZ elsősorban olyan konfigurációkba szánja a legerősebb Silencer Mk III-at, ahol tartósan komolyabb teljesítményre van szükség, állításuk szerint 50 °C-os környezeti hőmérséklet és folyamatos működés mellett is stabil táplálást biztosít.

Felépítése félmoduláris, azaz az alapvető alaplapi tápkábelek fix bekötésűek, a különböző perifériakábelek viszont 8 darab dizájnos csatlakozó segítségével kapcsolódhatnak. Szintén bizalomgerjesztő, hogy az OCZ 7 év garanciát vállal az 1200 wattos Silencer Mk III tápegységre. Hivatalos vételárat még nem közöltek, azonban a képességek láttán nem kell különösebb jóstehetség ahhoz, hogy megállapítsuk, nem lesz olcsó mulatság.

OCZ Silencer Mk III 1200W
Kimenet +3,3 V +5 V +12 V -12 V +5 Vsb
Max. terhelés 20 A 20 A 99,5 A 0,5 A 2,5 A
Max. kombinált terhelés n/a
1194 W
6 W
12,5 W
1200 W

A félmoduláris tápegységhez tartozó csatlakozók számát és típusát az alábbi táblázat részletezi:

Tápegység típusa: OCZ Silencer Mk III 1200W
Főcsatlakozó 20 + 4 tűs
ATX 12V 2 darab 4+4 tűs
Floppy 1
Periféria 4
SATA 12
PCI Express (6+2 tűs) 6
  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés