Hirdetés

OCZ RevoDrive 350 PCIe SSD: magasabb teljesítményfokozatba kapcsolt az OCZ

Az immáron a Toshiba cégbirodalom uralma alá tartozó OCZ (pontosabban annak adattároló, "Storage Solutions" névre hallgató részlege) az átalakulás után sem adja fel terveit, és folytatják a megkezdett utat a népszerű, PCIe csatolófelületre támaszkodó RevoDrive sorozatban is. Legújabb SSD-tárolójuk a RevoDrive 350, amit a vállalat olyan területre ajánl, ahol igény mutatkozik a nagy tárolási teljesítményre, mint például a tartalomgyártás, valamint a sok adat mozgatását igénylő multimédiás és extrém játékos alkalmazások.


[+]

A Toshiba 19 nm-es MLC NAND Flash lapkákra és az LSI SF-2282 vezérlőkre (legfeljebb 4 darabra) támaszkodó, PCIe x8 foglalatba illeszkedő tároló a korábban a Z-Drive 4500 kapcsán ismertetett VCA architektúrán alapszik, melynek feladata a vezérlők és a hozzájuk tartozó lapkák összefűzése egyetlen kötetté, illetve más egyéb feladata is van, például a parancsütemezés, NAND chipek élettartamának felügyelete, TRIM stb.

A 240, 480 és 960 GB-os tárkapacitással forgalomba kerülő, bootolható termékek a gyártó által közzétett információ szerint az élettartam szempontjából átlagosan napi 50 GB-nyi adat felírását viselik el 3 éven keresztül. Természetesen a kapacitás függvényében a fogyasztás és az átviteli teljesítmény is eltérő. A nyugalmi/terhelés alatt mért fogyasztás a tárolókapacitás növekvő sorrendjében 8W/10,5W, 9,5W/14W, 10W/14,5W körül alakul, az átviteli teljesítményt pedig az alábbi táblázat részletezi.

Az OCZ RevoDrive 350 három év garanciával a tárkapacitás függvényében 529, 829 és 1299 dolláros áron kerül piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés