Hirdetés

OCZ Fatal1ty 1000 wattos tápegység, és játék CeBIT belépőkért!

Az OCZ majd két évvel ezelőtt jelentette be Johnathan "Fatal1ty" Wendel tizenkétszeres PC játék világrekorder nevével megtámogatott számítógép tápegységét, mely akkoriban egy 550 és egy 750 wattos taggal indult útnak, majd tavaly nyár elején megszellőztették, hogy hamarosan egy 1000 wattos modell is érkezik. Nos, mint utólag kiderült, a hamarosan elég tág fogalom, legalábbis a gyártó értelmezésében, ugyanis egészen a mai napig egy szót sem lehetett hallani a kilowattos egységről.


[+]

Többekben jogosan merülhet fel a kérdés, hogy vajon mitől lesz egy tápegység "gémer”? Egyértelmű válasszal sajnos nem szolgálhatunk, Fatal1ty is csak olyan elvárásokat fogalmazott meg, amelyek – minden bizonnyal – a komolyabb számítógépfelhasználókban felmerülnek. Túllendülve ezen a kérdéskörön, maga a tápegység egyébként teljesen rendben van; mind teljesítménye, mind pedig minősége a felsőkategóriába emeli.


[+]

Az 1000 wattos Fatal1ty hatásfoka legtöbbször 90% körül mozog, mely képessége 80 Plus Gold tanúsítványt érdemelt. Roppant teljesítményét egyetlen 12 voltos ágon adja le. A hűtésről egy 140 mm-es, piros LED-es, dupla golyóscsapágyas ventilátor gondoskodik. A tetszetős megjelenést szolgálja a félmoduláris kábelezés is, és az is, hogy minden egyes vezeték harisnyázást kapott.

OCZ Fatal1ty 1000 W (OCZ1000FTY)
Kimenet +3,3 V +5 V +12 V -12 V +5 Vsb
Max. terhelés 25 A 25 A 83 A 0,8 A 4 A
Max. kombinált terhelés 150 W 998 W 9,6 W 20 W
1000 W

A moduláris tápegységhez tartozó csatlakozók számát és típusát az alábbi táblázat részletezi:

Tápegység típusa: OCZ1000FTY
Főcsatlakozó 20+4 tűs
ATX 12V 2 x 4+4
Floppy 1
Periféria 8
SATA 12
PCI Express (6+2 tűs) 6

Az OCZ Fatal1ty 1000 wattos tápegység 5 év garancia kíséretében "hamarosan" érkezik, azonban pontos vételára és megjelenése még mindig ismeretlen. Ha már eddig húzták a dolgot, akkor a pontosítással mostmár valószínűleg megvárják a hamarosan induló CeBIT-et, ahol szokásához híven idén is kiállít az OCZ, elsősorban az SSD-kre és a tápegységekre helyezve a hangsúlyt. Szeretettel várják az érdeklődőket március 6-10-ig pontosan ugyanott, ahol tavaly: a 17-es pavilon D31-es standján.

A CeBIT-re eljutni kis hazánkból nem két fillér, de még mindig könnyebben kivitelezhető, mint a Computexre vagy a CES-re kiutazni... Rossz hír, hogy a kiállítási belépő ára borsos: egy napijegy még elővételben, kedvezményesen is 34 euróba kerül, ami a mostani árfolyamon több mint 10 000 Ft. Az OCZ szeretne segíteni: felajánlottak 10 db napijegyet hűséges olvasóinknak! (Ezért javasoljuk és kérjük, hogy lehetőleg olyan emberek vegyenek részt ebben a játékban, akik ki tudják használni a nyereményt, vagy van az ismeretségi körükben olyasvalaki, akinek továbbadnák.)

És hogy mit kell tenni a jegy elnyeréséért? A feladat roppant egyszerű: ezt a hírt kell megosztani a PROHARDVER! Facebook oldaláról. A játék csütörtök (márc. 1.) éjfélig tart, akkor sorsolunk. A nyerteseket facebook-üzenetben értesítjük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés