Hirdetés

Nyomtatható tartalmak a műsorszórásban

Ma már közhely, hogy a számítástechnikai és a szórakoztatóelektronikai eszközök közötti határvonal mindjobban elmosódik. A digitális televíziózás is egyike azon alkalmazásoknak, amelyek elősegítik ezt a folyamatot, hiszen az adás mellett különféle tartalmak, például műsorújságok is továbbíthatók a csatornán. Ebben az összefüggésben eddig viszonylag kevés szó esett a nyomtatókról, az Epson egyik vállalkozása azonban új lehetőségre irányítja a figyelmet.

A Megaport projekt keretében, amelyben neves japán hírlapok és kiadók is részt vesznek, a tévéadással nyomtatható anyagokat, térképeket, brosúrákat is sugároznak. Egy reklám megtekintése közben például gombnyomásra kiprintelhető a hirdető katalógusa. A projekt egyúttal természetes találkozási pontja az Epson fő üzletágát jelentő digitális képfeldolgozó eszközöknek és vállalat portfoliójában egyre nagyobb szerepet kapó nagyképernyős televízióknak.

A gyártó egyébként januárban mutatta be Livingstation nevű 47, illetve 57 hüvelyk képátlójú tévéjét. A készülék memóriakártya-olvasóval és CD-R(W) meghajtóval rendelkezik, így fotók rendszerezésére, archiválására is alkalmas, a beépített nyomtatónak köszönhetően pedig nemcsak ezek, de a televízióprogram kimerevített képei is egyszerűen rögzíthetők papírra. Ugyancsak nemrégiben jelentette be az Epson inkjet eljárással készülő 40 hüvelykes OLED-kijelzőjét.


Epson Livingstation

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés