Hirdetés

Nyolc mag, két kerék? Biciklik AMD logóval

Szilícium helyett fémből készült vázzal vásárolhatjuk meg a cég rajongóknak szánt oldalán a két kerékpárt.

Az úgynevezett Fan Store koncepció nem újdonság, így talán nem meglepő, hogy az AMD is rendelkezik ilyennel. Az amdfanstore.com linken elérhető online boltban az ilyen helyeken szokásos termékeket árulják, pólót, baseball-sapkát meg efféléket, de most csatlakozott a kínálathoz kétféle kerékpár is, egy „teljes teleszkópos” terepbringa és egy cruiser, amelyet a magyar szem ritkábban lát, de afféle tengerparti használathoz kapcsolható, kényelmes, "tanyabájk" jellegű biciklit takar, ballonosabb gumival. Hogy a FanStore üzemeltetői az elmúlt időszakban kialakuló kerékpárhiányt próbálják-e meglovagolni, azt nem tudjuk, mindenesetre nem érdemes sietni a rendeléssel, ezeket a termékeket ugyanis csak az Egyesült Államok területén szállítják ki.

Kerékpárnak látszó tárgy
Kerékpárnak látszó tárgy (forrás: AMD FanStore) [+]

Mondjuk a kerékpárok minőségét elnézve talán nem is olyan nagy baj ez, 300 dolláros árukkal ugyanis alsó hangon is legalább kétszeres túlárazás esete forog fent, a biciklik – különösen az MTB – a hipermarketek legalsó polcos minőségi szintjét képviselik. Úgyhogy ha rendelnénk, maradjunk a pólóknál, azzal biztos nem sodorjuk magunkat életveszélybe egy erdei ösvényen.

Amúgy nem az AMD az első, akinek logójával szemétdombra való biciklik kerülnek a piacra, pedig lehet ezt jól is csinálni, ahogy azt például a 90-es évek végén a Mercedes Benz is demonstrálta, mikor az AMP Research B4-et árulták saját név alatt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

  • Garmin Edge 840: mindent bele!

    Négy év után dobta csak piacra a Garmin az Edge kerékpáros komputerek új középkategóriás szériáját. Érdemes volt várni rá?

Előzmények

Hirdetés