Hirdetés

Idő előtt nyilvánosságra kerültek az új iPad Pro teszteredményei

Egy Reddit felhasználó a vártnál egy nappal korábban kézhez kapta saját példányát és rögtön le is futtatott néhány benchmarkot.

A múlt héten bejelentett új iPad Pronak hivatalosan csak holnap kellene megérkeznie azokhoz, akik előrendelték, ám egy bizonyos Zindexed nevű Reddit felhasználó a vártnál korábban, már ma megkapta saját példányát.

(forrás: imgur) [+]

Az általa posztolt képek nem hazudnak, valóban az új kamerarendszerrel ellátott iPad Pro pihen az asztalán, de a nézegetés mellett szerencsére néhány benchmark teszt lefuttatására is volt ideje:

(forrás: imgur) [+]

A mérések alapján a nyolcmagos Apple A12Z Bionic chip csupán egy hangyányival erősebb a korábbi generációban szolgálatot teljesítő A12X-nél, utóbbi a Geekbench 5-ben egymagos teljesítményre 1111, a többmagos teljesítményre pedig 4604 pontot kapott, míg az új verzió 1114, illetve 4654 pontszámokkal büszkélkedhet. Az immár nyolcmagos GPU tudását vizsgáló Metal tesztben már nagyobb a különbség a 2020-as modell javára, 9894 pontot sikerült elérni az előd 9146 pontjával szemben.

(forrás: imgur) [+]

Az Antutu mérésekben szintén csak egy hangyafejnyi javulás volt látható az újdonság javára, memóriában azonban közel 20 000 ponttal kevesebbet villantott az idei verzió, viszont ezt inkább annak tudnánk be, hogy a program még nincs optimalizálva az iPadOS ma érkező, 13.4-es verziójára. A fentiek alapján elmondható, hogy a gyártó ezúttal nem a hardver fejlesztésére fordította minden idejét, ami érthető is, hiszen már az A12X is az egyik legerősebb versenyző a táblagépek piacán, az idei iPad Pro inkább tekinthető egyfajta kötelező ráncfelvarrásnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés