Hirdetés

Versenyszériában teszi próbára a Drive PX 2-t az NVIDIA

Az önvezető autókba szánt Drive PX 2-t még a CES-en mutatták be, de akkor valamiért nem Pascal architektúrára épülő GPU-kat használtak a mintadarabon. Feltételezhetően az év elején még nem volt legyártott lapka, de az idei GTC-re ez is elkészült, így a cég végre olyan formában mutatta meg az újdonságot, ahogy az meg fog jelenni.

A Drive PX 2 korábban közölt specifikáció nem változtak, csupán az MXM modulok kinézete módosult. Állítólag a tényleges alapot a GP106 kódnevű lapka biztosítja majd, amely a Pascal architektúrára épül, és 4 GB-nyi GDDR5 szabványú fedélzeti memóriát kap, amely 128 biten kapcsolódik a GPU-hoz. Ennél többet az NVIDIA nem árult el, de a mintapéldányon Elpida memóriák dolgoztak, amelyek effektív 7 GHz-es órajelre voltak minősítve. Az persze nem biztos, hogy a végleges terméken is ennyin fognak ketyegni, de ez részletkérdés.


(forrás: ComputerBase) [+]

A Drive PX 2 egy új versenyszériának is alapot ad, amelyben gép által irányított versenyautók fognak egymással versenyezni. Az aktuális tervek szerint a Roborace sorozat a Formula E bajnokságon belül lesz levezényelve, így lényegében betétfutamok épülnek majd rá. Előreláthatólag tíz csapat és csapatonként két autót küzd majd az elsőségért.


[+]

A Roborace elsődlegesen a mérnökök versenyszériája lesz, hiszen az autókat gép fogja vezetni. A legfőbb cél az utcai önvezető autók képességeinek fejlesztése, annak érdekében, hogy ezek biztonságosabbak legyenek a jövőben. Az első futamra a tervek szerint ősszel kerülhet sor.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés