Hirdetés

Új Drive PX 2-t mutatott be az NVIDIA

Az egyprocesszoros verzió a nagyobb testvér mellett lesz elérhető.

Az NVIDIA az idei CES-en mutatta be a Drive PX 2 jelzésű csomagot, amely az önvezető autók új alapja lehet. Ez két darab Parker kódnevű rendszerchipből és az ezekhez kötött egy-egy dedikált GPU-ból áll, de ekkora teljesítmény nem minden területre kell, így elkészült az egyprocesszoros Drive PX 2 verzió. Ennek konkrétan ez a neve, és a nagyobb testvérhez képest nem használ dedikált GPU-t, illetve csak egyetlen egy Parker kódnevű Tegra SoC dolgozik rajta. Emiatt természetesen a fogyasztása is a töredéke az eredeti modellnek, viszont így is megoldja az AutoCruise funkciót, vagyis önállóan elvezeti az autókat az autópályákon.


[+]

Az NVIDIA a két Drive PX 2 opciót nem választja ketté, így a megrendelők számára ugyanazok a szoftverek állnak majd rendelkezésre. Ez érthető döntés, hiszen így az autógyártó a két vezérlőegység ellenére is képes azonos platformra építve kiszolgálni az egyes autókat. Az egyprocesszoros Drive PX 2 egyébként alacsonyabb teljesítményre paraméterezett Parker rendszerchipet kap, mint a nagyobb verzió, amire azért volt szükség, hogy a fogyasztása beleférjen az iparági szinten elfogadottnak tartott 10 wattos határba.

Az NVIDIA az egyprocesszoros Drive PX 2 verzió szállítását az év végén kezdi meg, de az érdeklődők jelentkezését már most is várják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés