Hirdetés

Az NVIDIA Tegrára portolná a PC-s és a konzolos játékokat

Március első napjaiban megrendezésre kerülő GDC (Game Developers Conference) ebben az évben is számos érdekességet tartogat a játékfejlesztőknek, és természetesen az információkra éhes olvasóknak is. Szokás szerint az NVIDIA is képviselteti magát a rendezvényen, és egy nagyon hasznos előadást tartanak a PC-re és a konzolra fejlesztett játékok Android operációs rendszerre való portolásáról.

A vállalat számára borzasztóan fontos a Tegra SoC-ra épülő termékek ellátása a megfelelő alkalmazásokkal, így a The Way It's Meant to Be Played program keretein belül rengeteg játékot szeretnének biztosítani a mobil masinákhoz. Ennek egyik módja a PC-re és a konzolra elkészült, vagy éppen készülő játékok portolása, ami természetesen jó a többi gyártónak is, hiszen az alkalmazás nem kifejezetten a Tegrához készül el, hanem az Android operációs rendszert futtató készülékekhez. Mivel ez a szegmens rohamosan növekszik, így valószínűleg nem lesz nehéz meggyőzni a fejlesztőket a platform támogatásáról. Az NVIDIA már fejlesztőeszközöket is kínál az Androidhoz, amelyekhez természetesen leírás is jár.

Érdekesség, hogy az előadáson jelen lesz Mike Clarke is, aki a Playbox Limited technikai igazgatója, és a PSN (PlayStation 3) illetve XBLA (Xbox 360) platformra érkező Bang Bang Racing Tegrára való portolásáról beszél. Ugyan ez még hivatalosan nincs bejelentve, de ezek után nem nagy titok, hogy a fejlesztés alatt álló játék megjelenik az Android platformra is, és valószínűleg a The Way It's Meant to Be Played program keretén belül mutatkozik majd be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés