Hirdetés

Felújítja saját szuperszámítógépét az NVIDIA

A SaturnV új verziója már működik, de egyelőre csak korlátozott tempó mellett, a kiegészítés azonban folyamatban van.

Az NVIDIA az SC17-et kihasználva bejelentette, hogy felújítják a saját szuperszámítógépüket, amely a SaturnV nevet viseli. Ez a gép már működik az újabb kiépítésben, hiszen a mostani green500-as listának is a része, de egyelőre igen korlátozott a teljesítménye, lévén csak 30 darab DGX-1-gyel rendelkezik, ami nyilván a felújítással jár.

A tervek azonban világosak, mivel a cég összesen 660 darab DGX-1-es node-ot akar bevetni. Ezekben egyenként nyolc darab, SXM2 formátumú Tesla V100 dolgozna, ami összesen 5280 gyorsítót jelent. Az NVIDIA szerint ez végeredményben 80 és 40 PFLOPS-os tempót tenne lehetővé szimpla és dupla pontosság melletti számítások esetében, míg a tensor magok teljesítménye 660 tensor PFLOPS lenne.

Az NVIDIA szerint a felújított SaturnV könnyen bejuthat majd a legjobb tízbe a top500.org listáján, de akár a legjobb öt közé is bekerülhet, ha elkészül. A hatékonyság szempontjából a mostani rendszer 15,11 GFLOPS/W-ot tud, amit a cég reményei szerint hozni fog a nagyobb gép is a különböző optimalizálások mellett.

Az NVIDIA a rendszert az önvezető autókra vonatkozó terveihez fogja használni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés