Hirdetés

Csúcs-Quadro érkezik a professzionális notebookokba

Az NVIDIA bemutatta legújabb mobil Quadro megoldását, amely az elmúlt év októberében megjelent sorozatot egészíti ki, méghozzá felülről. Az új MXM modul a Maxwell architektúrára alapozó GM204-es GPU-t használja és Quadro M5500 jelzéssel lesz rendelhető.

A újdonság pontos képességeit az alábbi táblázat foglalja össze:

NVIDIA új mobil Quadro
Típus M5500
GPU kódneve GM204
CUDA magok száma 2048
Memória mérete 8 GB
Memóriabusz 256 bit
Memória típusa GDDR5
Effektív memória-órajel 6,6 GHz
Memória-sávszélesség 211,2 GB/s
Maximális fogyasztás 150 watt

A termék magórajele, pontosabban GPU Boost órajele 1140 MHz körül lesz. Ettől a notebook gyártója ugyan nem térhet el, de a hűtés szabadon konfigurálható, ami az NVIDIA által meghatározott órajelet befolyásolhatja. A friss termék természetesen támogatja a DirectX 12, a Vulkan, az OpenCL 1.2 és az OpenGL 4.5 API-t, valamint a CUDA felületet, továbbá a színek 30 bites megjelenítése sem akadály.

Fontos kiemelni, hogy a többi mobil Quadro modellel ellentétben a Quadro M5500 esetében az Optimus technológia még opcionálisan sem érhető el. Az új Quadro modellt ugyanis az NVIDIA elsődlegesen a virtuális valóságra szánja, ehhez pedig az Optimust nagyon nem ajánlott használni, mivel jelentősen növelné a képkockák megjelenítéséhez szükséges késleltetést.

A friss termékekre a partnerek fokozatosan jelentik majd be az új mobil munkaállomásokat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés