Hirdetés

Pár hibajavítást hoz a GeForce driver gyorsjavítása

A 417.21-es meghajtóból kétféle csomag is elérhető, erre figyelni kell a telepítés előtt.

Az NVIDIA nemrég adta ki a 417.01-es WHQL meghajtót, de ebben maradt pár hiba, így például a vezérlőpult rosszul jelezte a VRAM órajelét, a Microsoft Edge böngésző nem válaszolt videolejátszás után, illetve nem lehetett beállítani a kívánt színformátumot.

A vállalat a fenti hibák miatt kiadta a 417.21-es Hotfix eszközillesztőt, amely teljesen korrigálja az említett problémákat. Az új csomag a 64 bites Windows 10 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 600, 700, 900, 1000, 2000 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.18.0907-es verziójú PhysX drivert is.

A driver az alábbi oldalról tölthető le, de látható, hogy kétféle csomag van. A "standard" az ismert megoldás, vagyis ezzel találkozhatott mindenki az elmúlt években, míg a "DCH" az új verzió, amely már igazodik a Microsoft újításaihoz, vagyis MWD (Modern Windows Drivers) besorolású. Ez azért lényeges, mert a váltás egyirányú, vagyis ha a felhasználó egyszer telepíti a DCH verziót, akkor nincs visszaút a normál felé. Ez akkor is igaz, ha például a Windows Update időközben a háttérben megoldotta a frissítést, vagyis innentől már csak a DCH verzió jó. Utóbbi alapvetően nem tartalmazza az NVIDIA, UWP-hez írt vezérlőpultját, viszont aktív internetkapcsolat mellett elvileg automatikusan letöltődik a Microsoft áruházából. Ha ez valamiért mégsem történne meg, akkor sincs baj, mert manuálisan is elérhető, méghozzá "NVIDIA Control Panel" néven keresve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés