Hirdetés

Saját teljesítménymonitorozót fejlesztett az NVIDIA

A FrameView ugyanazokat az alapokat használja, amelyekre az AMD OCAT épül.

Az NVIDIA hamarosan kiadja saját teljesítménymonitorozó programját, amely az AMD OCAT alkalmazásának kíván konkurenciát állítani. A FrameView az alapok tekintetében ugyanúgy a PresentMonra épít, ahogy az OCAT, de bizonyos funkciói különböznek, viszont a képkockasebességet képes mérni és megjeleníteni, illetve az eredmények fájlba is menthetők, azaz a lényeget tudja.


[+]

A program nem csak az NVIDIA hardverein működik, hanem az OCAT-hoz hasonlóan minden grafikus vezérlővel kompatibilis lesz, illetve támogatja az elterjedt grafikus API-kat, valamint az se számít, hogy a mérni kívánt alkalmazás Win32 vagy UWP platformra van írva.

Az NVIDIA grafikus vezérlőin bónusz, hogy képes a fogyasztás kijelzésére is, de ez egy számolt adat, ami megközelítőleg egyezik majd meg a valósággal. Az AMD és az Intel grafikus vezérlőin ez a funkció korlátozottabb, nem feltétlen ad annyira pontos adatokat vissza, illetve elképzelhető, hogy nem is működik.

A FrameView július 9-én lesz letölthető, továbbá fontos kiemelni, hogy csak Windows 10 operációs rendszeren fog működni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés