Hirdetés

NVIDIA: egy GS-sel kevesebb

Lapunk múlt héten újabb, az NVIDIA műhelyéből kikerülő felső-középkategóriás videokártya lehetséges eljöveteléről számolt be; a szegmensben tapasztalható meglehetősen kiélezett verseny feltételezett eredményeként létrejövő új GeForce 7800-variáns, a GeForce 7800 GS azonban jó eséllyel soha nem kerül kereskedelmi forgalomba – írja az AnandTech weboldal a gyártó szóvivőjére, Brian Burke-re hivatkozva.

Álom ajándékba

Mint a cég hivatalos álláspontjából kiderül, az NVIDIA valóban elkészített néhány ilyen videokártyát, ezekhez ugyanakkor csak a gyártó fejlesztőpartnerei juthattak hozzá. A GeForce 7800 GS kártyák egyes példányai azonban tévedésből – egy, a gyártó által szponzorált esemény kapcsán – egyéni felhasználók birtokába kerültek, így juthatott el a prototípus több hardvermagazinhoz, beleértve az AnandTechet is, ahol a videokártyáról egy rövid teljesítményteszt is megjelent.

Az ominózus modell több weboldal egybehangzó véleménye szerint kellő potenciállal rendelkezik ahhoz, hogy a kereskedelmi forgalomban jól megállja a helyét; a tesztelők az eddig piacon lévő GeForce 7800-as modellekhez képest lassabb órajelű és butított G70-es processzorral rendelkező kártya teljesítményét a GeForce 6800 GS és GeForce 7800 GT modellek közé helyezik.

(Egyelőre) marad a régi felállás

A gyártó képviselője mindazonáltal egyértelműen cáfolta a termék megjelenését, így a szép reményekkel indult GeForce 7800 GS egy ideig (vagy éppen örökre) csak álom maradhat azoknak a felhasználóknak, akik a jelenlegieknél olcsóbb, G70-es grafikus processzorral szerelt videokártyához szeretnének jutni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés