Hirdetés

Gyorsabb Tesla V100-akat kap az NVIDIA DGX-2 szervere

Az így megszülető DGX-2H fogyasztása is megnő úgy 2 kilowattal.

Az NVIDIA még márciusban mutatta be a DGX-2 típusjelzésű szerverét, amely 12 darab NVSwitch segítségével 16 darab Tesla V100 kötött össze, a rendszert pedig két Intel Xeon Platinum 8168-as processzor szolgálta ki.

A géppel igazából nem volt semmi gond, viszont a vállalat most kiadott egy DGX-2H jelzésű módosított verziót, amely a 350 wattos TDP-kerettel működő, 32 GB-os HBM2 memóriával rendelkező Tesla V100 modelleket 450 wattos változatokra váltja. Ez lényegében annyit tesz, hogy a GPU-k magasabb órajelen képesek üzemelni, így a korábbi 1,92 PFLOPS-os tensor teljesítmény helyett 2,1 PFLOPS-szal lehet számolni. Emellett az NVIDIA a CPU-kat is kicserélte Intel Xeon Platinum 8174-re, valamint a dual 10/25 gigabites Ethernet helyett dual 100 gigabites opciót vetnek be.

Természetesen a változások növelik a fogyasztást, főleg a GPU miatt, így a korábbi 10 kilowattos energiaigény 12 kilowattra emelkedett, ami miatt a hűtést is ki kellett cserélni, és ettől maga az új gép is nehezebb. A hatékonyabb hőelvezetés érdekében módosult a hőmérsékletre vonatkozó specifikáció, most már a korábbi 35°C helyett maximum 25°C-os szoba szükséges a működéshez.

Arról nincs adat, hogy a DGX-2H mennyivel lesz drágább a közel 400 ezer dolláros elődnél, de nyilván az extra teljesítményért fizetni kell. Persze számításba kell venni az extra fogyasztást is, illetve a hőmérsékletre vonatkozó új követelményeket, ami a légkondicionálást tekintve szintén nagyobb kiadás. Ergo nem mindenkinek lesz jó az újabb verzió, emiatt a DGX-2 is rendelhető marad.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés