Hirdetés

Csendben felokosította az egyes GeForce-okat az NVIDIA

A vállalat mostantól több konkurens NVENC kódolási folyamatot enged, mint korábban.

A Tom's Hardware észrevette, hogy az NVIDIA titokban módosította a Video Encode and Decode GPU Support Matrix dokumentumot, amely az alábbi oldalon érhető el. A nyers adatokból első látásra talán nehéz kiindulni, de régóta ismert, hogy a vállalat a végfelhasználóknak szánt GeForce modelleket bizonyos szempontok alapján limitálja, így a professzionális piacra szánt alternatívák az egyes munkafolyamatokhoz jobbak. Az egyik ilyen korlátozás a konkurens NVENC kódolási folyamatok száma, amely a GPU-s virtualizáció miatt jóval több lehet a profi szintre szánt hardvereken, de ez szimplán egy mesterséges limit, mert a hardver ettől még ugyanaz a GeForce-okon is.

Korábban az NVIDIA maximum három konkurens NVENC kódolási folyamatot engedett a végfelhasználói termékeknél, de ezt úgy néz ki, hogy felemelték ötre, és ez a még támogatott hardverek között minden olyan GPU-ra érvényes, amely rendelkezik legalább egy NVENC részegységgel.

Bár a fentiek a játékosokat nem igazán érintik, bizonyos felhasználók számára lehetnek olyan helyzetek, amikor a bővített limitekkel egy GeForce is megfelelhet a céloknak, így pedig nem kell jóval drágább professzionális alternatívát vásárolni, vagy esetleg a konkurenciánál nézelődni.

Előzmények

Hirdetés