Hirdetés

NVIDIA chipsetek integrált grafikával

Az interneten felbukkant, feltehetően hiteles Foxconn útiterveken újabb NVIDIA chipsetek jelentek meg. A közzétett dia tanúsága szerint Intel platformra készül a C60G, illetve C60D kódnevet viselő lapkakészlet, melyek közül az első integrált grafikát is tartalmaz, és amelyek ez év utolsó negyedében jelenhetnek meg a Foxconn alaplapjain. A gyártó korábbi nyilatkozata szerint valamennyi szegmensben jelen kíván lenni, így Intel processzoros szerverekhez, asztali gépekhez és notebookokhoz is fejlesztenek NVIDIA chipseteket.


Forrás: PC Perspective [+]

Hosszú idő után az AMD processzoraihoz is megjelennek grafikus vezérlővel ellátott chipsetek az NVIDIA kínálatában – várhatóan már ebben a negyedévben. A C51 kódnevű szériával kapcsolatban egyelőre csupán néhány információ látott napvilágot. A GPU-t tartalmazó C51G kétchipes megoldás lesz; videokártyával PCI Express x16 interfészen bővíthető. A déli híd Serial ATA II és Gigabit Ethernet vezérlővel, PCI Express x1 interfészekkel szolgál, de nem hiányzik majd a Firewire és persze az USB 2.0 sem.

A C51 a hírek szerint Socket 754 és Socket 939 foglalatba illszekedő processzorokhoz is alkalmazható lesz, a 800 és 1000 MHz-es HyperTransport kapcsolatokat is támogatni fogja. Igen valószínű, hogy a rendszermemória (viszonylag) gyors elérésére képes, TurboCache technológiával felvértezett, GeForce 6200-hoz hasonló grafikus mag kerül az északi hídba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés