Hirdetés

Befejezi a Kepler architektúra és a régi Windowsok támogatását az NVIDIA

Az öregedő GeForce-okhoz ősztől csak legacy státuszú meghajtók érkeznek majd.

Az NVIDIA bejelentette, hogy befejezik a Kepler architektúrára épülő asztali GeForce-ok támogatását, vagyis a 600-as és 700-as sorozatot, így a jövőben az úgynevezett Game Ready meghajtókat ezek már nem kapnak, viszont legacy státuszú eszközillesztőkre van esély. Az érintett VGA-kat az NVIDIA az alábbi oldalon listázza.

A cég ezen túlmenően még a Windows 7, 8 és 8.1 nevű operációs rendszereket is kiveszi a képletből, vagyis ezek támogatása is megszűnik, amelyről az alábbi oldalon számoltak be.

A vállalat jó előre felvázolta a terveit, hogy ez ne érje váratlanul az ügyfeleit, azaz legyen idő újabb hardvereket vásárolni, illetve átállni Windows 10-re. Az utolsó úgynevezett Game Ready meghajtó, amely támogatni fogja a szóban forgó GeForce-okat és Windows operációs rendszereket augusztus 31-én érkezik, és a R470 GA5 kódjelzést viseli, de az október 4-én befutó R495 GA1-es csomagból biztosan kimarad az előbbi képességek.

A fentieknek elsődlegesen költségcsökkentő hatása lesz, ugyanis a túl sok eltérő architektúrára épülő hardver, illetve több különböző operációs rendszer támogatása a tesztelés oldaláról rendkívül nehezen kezelhető. Ez nem csak komoly anyagi teher, hanem a meghajtót is hamarabb kell elkészíteni, hogy legyen idő minden eszközzel letesztelni. Ezen fog lazítani az NVIDIA idén.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés