Hirdetés

Az NVIDIA tábor is megkapja az ASUS hibrid vízhűtését

A Radeon RX 6900 XT után a GeForce RTX 3080 Ti-ből is készül LC verzió.

Az ASUS a tavalyi év végén bejelentett ROG Strix LC Radeon RX 6900 XT után egy NVIDA alapokra épülő, hibrid hűtéssel rendelkező grafikus kártyát is piacra dob, amely az NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti 12 GB modelljére alapszik.


[+]

A három 8 tűs tápcsatlakozóval táplálható kártyából kétféle verzió lesz elérhető, amelyek között a GPU Boost órajele jelenti majd a különbséget: a ROG Strix LC RTX 3080 Ti Gaming maximum 1665 Hz-en lesz majd képes ketyegni, míg az OC verzió esetében már 1860 MHz jelenti a felső határt. Az RGB LED-ekkel bőven megszórt kártyának azonban nem ez a legnagyobb érdekessége, hanem hogy – a decemberi AMD-verzióhoz hasonlóan – kétféle hűtés is dolgozik rajta. A GA102-es GPU-n egy hűtűblokkból és egy, két 120 milliméteres ventilátor által hűvösen tartott, 240 mm hosszú radiátorból álló rendszer dolgozik, míg a VRM-ért és a kártya egyéb területeiért alumínium hűtőbordával kombinált léghűtés felel.

Ahogy az manapság már megszokottnak számít, a három DisplayPort 1.4a és két HDMI 2.1 kimenettel ellátott kártya piacra kerülésével kapcsolatban a gyártó nem bocsátkozott felesleges ígéretekbe, ezért akinek kifejezetten erre a modellre fájna a foga, annak érdemes saját magának frissítgetni az áruházak oldalait.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés