Hirdetés

nVIDIA-3dfx: tájkép, csata után

Úgy tűnik, az nVIDIA mégiscsak megtartaná a 3dfx fejlesztőinek egy részét, amely úgy száz embert, a teljes legénység egy negyedét jelentené. Naná, hiszen 3dfx-ék, minden szűkös anyagi helyzetre tekintet nélkül, azért dolgozgattak végig, állítólag két generációval jártak már a Rampage után!

Most majd szépen le lesznek ülve egymással szemközt a két cég mérnökei, és majd szépen eldiskurálnak arról, hogy miképp is lehetne későbbi nVIDIA cuccosokba importálni remek ötleteiket. Csuda jó..

Egyébként tudható, hogy 7db 3dfx-es szabadalom kerül az nVIDIA-hoz, a meglévő 33 mellé, bár az is ide tartozik, hogy ezen felül még 40db, bár ezek még nem bejegyzett szabadalmak. Ebből amúgy az nVIDIA is fel tud mutatni 50db-ot..

Az, hogy a Voodoo márkanév kell a GeForce mellé, tudható volt, nem is tagadja az nVIDIA, hogy a még mindig jól csengő névvel, saját retail eladásit szeretné még feljebb tornászni.

Végül emeljük ki, hogy a 3dfx függőben maradt dolgai állítólag több, mint érdekesek az nVIDIA számára, hiszen ezek szép reményű, és mindenekfelett ütőképes megoldások lettek volna, ha nem fogy el a fejlesztésre költhető pénzmag.

Már csak az vigasztal minket, hogy a négy-utas SLI-t még időben kimentették a süllyedő 3dfx-es anyahajóról Quantum3D-ék, az tehát nem kerül az nVIDIA karmai közé..

Azóta történt

Hirdetés