Hirdetés

Üzemidőben erős tablettel jelentkezik a Nokia

A T20 a garantált rendszerfrissítések szempontjából sem tűnik rossz választásnak.

Mára a tabletek piaca nem pörög annyira, mint régen, de azért nem mondható, hogy ne lenne igény ezekre a termékekre. Ezt a Nokia is látja, amely cég bejelentette a T20-as fejlesztését. A 247,6 x 157,5 x 7,8 mm-es újdonság nagyjából 465 grammot nyom, és kapacitív, tíz ujjal is vezérelhető, 10,4 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amelynek felbontása 2000x1200 pixel.

A tabletben egy Unisoc T610-es jelzésű SoC dolgozik, amiben a főbb számításokat két ARM Cortex-A75 és hat Cortex-A55 mag látja el, amelyek egységesen 1,8 GHz-en üzemelnek, míg az IGP szerepét ARM Mali-G52-as egység tölti be MP2-es konfigurációban. A rendszermemória kapacitása 3 vagy 4 GB lehet, és ezekhez rendre 32 vagy 64 GB-os NAND flash adattároló tartozik, de igény esetén akár 512 GB-os microSD memóriakártya alkalmazására is lehetőség van.


[+]

A Nokia T20 esetében a szokásos funkciók sem hiányoznak, így van IEEE 802.11a/b/g/n/ac-s Wi-Fi és Bluetooth 5.0-s adaptere, valamint hátul egy 8, míg elöl egy 5 megapixeles kamerája. Nyilván az USB Type-C és a 3,5 mm-es jack kimenet fejlesztés része, ahogy az egy sztereó hangrendszer és a két mikrofon is, ráadásul IP52 (részlegesen porálló, rácseppenő víznek ellenálló) besorolást kapott a szerkezet. Opcionálisan még igényelhető 4G/LTE modul, amivel 5 grammal nő a tömeg.

A tabletben 8200 mAh-s lítiumos akkumulátor kapott helyet, ami egészen kellemesnek mondható, és ez a T20 legnagyobb fegyvere, hiszen tipikus használat mellett akár 15 óráig is üzemképes lehet egyetlen töltéssel. A Nokia a terméket Android 11-es operációs rendszerrel szállítja, és vállalják, hogy ezt legalább két évig frissíteni fogják, három évig pedig havi szintű biztonsági frissítésekkel szolgálnak majd. Utóbbi vállalatoknak kiegészíthető négy évre, de ez külön megegyezés kérdése.

Európába novemberben érkezik a fejlesztés, amely csak óceánkék színben lesz elérhető, de hivatalos ár még nincs, mindenesetre 260 euró körüli összegről lehet hallani a 4G/LTE-s csúcsmodell esetében, aminél valamivel olcsóbb lesz a csak Wi-Fit kínáló verzió, illetve még kevesebbet kell majd fizetni a kevesebb memóriával és tárhellyel rendelkező opciókért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

Hirdetés