Hirdetés

Hivatalosan is a Wii U lett a Nintendo legrosszabbul teljesítő konzolja

Legalább a játékokat vásárolta a piac, de ez csekély vigasz ennyire rossz eladások után.

A Nintendo az elmúlt év novemberében jelentette be hivatalosan, hogy leállítják a Wii U nevű konzol gyártását. Ez természetesen nem változott, de amolyan lezárásképpen a vállalat bejelentette, hogy az elmúlt év végéig összesen 13,5 millió konzolt sikerült eladniuk, amit bizony nem tesznek ki az ablakba. Persze további eladás még lehet, de aligha kell majd el pár tízezer gépnél több, így az említett, eleve durván kerekített szám jó eséllyel nem fog változni.

A Wii U ezzel az eredménnyel felkerült a Nintendo szégyenfalára, ugyanis hivatalosan is a legkisebb példányszánban értékesített konzoljuk lett nagyjából 7,5 millió eladott példánnyal elmaradva a szintén nagyot bukó GameCube mögött.

A Wii U konzolt leginkább a Nintendo rajongói vették, mivel szokatlanul magas volt a gépekre levetített játékok eladási adata. Konkrétan egy konzolra jutott 7,1 program, ami a japán cég berkein belül elég magas számnak számít. Ez összességében 96 millió játék értékesítését jelentette, ami a jövőben biztosan nőni fog, hiszen a konzolhoz még érkeznek erős címek.

A Nintendo Wii U helyét márciusban veszi át a Switch, amelytől a cég sokkal jobb szereplést vár.

Előzmények

Hirdetés