Hirdetés

Elvágja a tartalmaktól régi konzoljait a Nintendo

A Wii U és a 3DS termékcsaládra még nagyjából egy évig lehet majd játékokat vásárolni az eShopon keresztül.

A Nintendo ma már teljesen a Switch konzolcsaládra fókuszál, és ez a következő év márciusától az eShop áruházban is érezhető lesz, ugyanis a vállalat bejelentette, hogy az említett hónap végével kezdődően a Wii U és a 3DS konzolcsalád tartalmai a továbbiakban nem lesznek megvásárolhatók. Ugyanez vonatkozik az ingyenes tartalmak beszerzésére is.

A japán cég már idén bevezet némi korlátozást, így május 23-tól kezdődően nem lehet bankkártyával feltölteni a felhasználó személyes egyenlegét, augusztus 29-től kezdve pedig a Nintendo eShop kártyákkal sem lehet majd ezt a folyamatot elvégezni.

Ha a Nintendo Network ID pénztárca egyesítésre került a Nintendo Account pénztárcával, akkor a meglévő pénzösszegen a következő év márciusáig lehet Wii U, illetve 3DS termékcsaládba tartozó konzolokra tartalmat vásárolni, utána ez már nem tehető meg. Ettől természetesen a tárolt pénz nem vész el, de a későbbiekben csak Switch tartalomra költhető.

A szóban forgó időpont előtt megvásárolt vagy regisztrált tartalmak természetesen letölthetők maradnak a felhasználók számára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés