Hirdetés

Hivatalosan is bemutatkozott a Nintendo Wii Mini

A Nintendo Wii U bemutatkozása után a japán cég a korábbi Wii konzolt is megpróbálja új formába önteni. A Wii Miniről még csak a héten került elő az első pletyka, de a céldátum közelsége miatt máris bemutatkozott a tovább zsugorított játékgép. Sajnos globális startról még nincs szó, a Wii Mini december 7-én egyelőre csak Kanadában lesz elérhető.

A Wii Mini a játékok futtatása szempontjából alapvetően teljes értékű konzolnak tekinthető. Gyakorlatilag minden elérhető Wii játékot futtat, de a Nintendo a rendszert megfosztotta a hálózati kapcsolatteremtés képességétől, így online egyik programmal sem lehet játszani, és elérhetetlenek az internetes szolgáltatások. További megkötés még, hogy a GameCube játékokkal való kompatibilitás is megszűnt. A kép alapján a Sony PS3 legújabb változatánál látott költségcsökkentő megoldást is bevetették, miszerint a slot-in rendszerű optikai meghajtót egy egyszerű, felső betöltésűre cserélték. A termékhez egyébként jár egy Wii Remote Plus és egy Nunchuck, illetve a többi általános kellék.


(forrás: Computer and Video Games)

A Nintendo Wii Mini 99 kanadai dollárba kerül majd, ami egészen baráti ár. Arról még nem beszélt a japán cég, hogy a világ többi országában mikor lesz elérhető a termék.

Előzmények

Hirdetés