Hirdetés

Megérkezett az új, javított Tegrákkal szerelt Nintendo Switch verzió

Ezek teljesen védenek a Fusée Gelée névű sebezhetőség ellen, sokak örömére vagy bánatára.

Megérkezett az üzletekbe az a Nintendo Switch verzió, amely már immunis a korábban felfedezett, Fusée Gelée névre keresztelt sebezhetőségre. Ez az NVIDIA Tegra processzorában volt megtalálható, és emiatt a konzolt olyan formában sikerült feltörni, ami ellen szoftverfrissítéssel nem is lehetett védekezni. Ugyanakkor az új chiprevízióval sikerült megszüntetni ezt a problémát, és a frissített lapkát használó Nintendo Switch változatok már immunisak a Joy-Con játékvezérlők csatlakozójának egyes érintkezőinek rövidre zárására, ami megakadályozza az eddig működő, egyedi firmware-ek felhasználását.

Az eddigi adatok alapján a frissített Nintendo Switch az Egyesült Államokban és Ázsiában is feltűnt. Az alábbi fórumon belül a felhasználók megpróbálják összegyűjteni, hogy mely gépek tartalmazzák az újabb Tegra lapkát, és egyelőre úgy néz ki, hogy a 4.0.1-es firmware esetében az XAJ700438-XAJ700439, míg a 4.1.0-s firmware mellett az XAW100857 és XAW700183 sorozatszámokat kell keresni vagy kerülni, kinek mi a preferenciája. Ezek biztosan új, azaz a Fusée Gelée sebezhetőségre immunis rendszerek.

Érdekes, hogy 5.0.1-es firmware mellett még nem találtak frissített Switch konzolt, ami nyilván csak idő kérdése, de a fenti firmware-ekkel még van olyan sebezhetőség, amit ki lehet használni, vagyis a Nintendo Fusée Gelée ellen ugyan védekezik már, de a friss gépekben ott van még a Déja Vu nevű szoftveres hiba, amit persze azonnal foltoz a legfrissebb firmware, de ha ezt nem telepíti a felhasználó, akkor még mindig nyitva áll a lehetőség az egyedi szoftverfuttatás előtt.

Hosszabb távon nyilván az új Switch verzió lesz az alap, természetesen majd az 5.0.1-es vagy újabb firmware-rel, ami sok, egyedi szoftverfuttatást lehetővé tevő sebezhetőséggel szemben bezárja a kapukat, vagyis a Nintendo a végeredményt tekintve záros határidőn belül megoldja az aktuális problémáit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés