Hirdetés

Vér tapad a világ leghasznosabb konzolkiegészítőjéhez

Súlyos cukorbetegségben szenvedő, vagy jelentős rizikófaktorral élő gyerekek egészségmegőrzését szolgálja a világ talán legötletesebb konzolkiegészítője, a Nintendo GameBoy Advance és DS Lite kézijátékokhoz csatlakoztatható GlucoBoy. Az Ausztráliában néhány hete kapható eszköz – melynek alapja egy vércukor-teszter – Paul Wessel, egy cukorbeteg gyermeket nevelő édesapa találmánya. Wessel évekkel ezelőtt döbbent rá arra, hogy csemetéje előszeretettel hagyja otthon a vércukorszintmérőt, ugyanakkor mindig magánál hordja kedvenc játékát, egy Nintendo Gameboy-t. Az apa ezért kiötlött egy rendszert, mely a kézi konzoljátékot bevonva lényegesen szórakoztatóbbá varázsolja a kellemetlen, és sok gyerek által cikinek tartott procedúrát.


Forrás: HIPPOCRATech

A GlucoBoy lényegében egy precíz (egy 0,6 mikroliteres mintából már megbízható eredménnyel dolgozó) vércukorteszterrel kibővített játékkazetta, mely pontokkal jutalmazza a gyerekeket minden elvégzett mérésért, és további pont jár azért is, ha az eredmények bizonyos határértékek alá kerülnek. A pontok a kártyán tárolt játékokban használhatók fel (összesen öt játékrogram került a cartridge-ra), emellett a GRIP nevű, kifejezetten a cukorbeteg gyerekek részére létrehozott online közösségi rendszerben is összehasonlíthatják pontjaikat a regisztrált felhasználók, ezzel egyfajta háziversenyt képezve.

A három év alatt kifejlesztett GlucoBoy egyelőre csak Ausztráliában kapható, a készítők azonban saját bevallásuk szerint azon vannak, hogy a játékos teszter a világ más országaiban élő cukorbeteg gyerekekhez is mihamarabb eljusson.

Előzmények

Hirdetés