Hirdetés

Már egy Nintendo Game Boy-jal is lehet bányászni

Egy modder egy Raspberry Pi Pico segítségével fogta be a kézikonzolt a munkafolyamatra.

A Nintendo Game Boy 1989-ben jelent meg a piacon, és akkoriban komoly sikereket ért el. A rendszer persze ma már inkább kuriózumnak számít, viszont érdekes projekteknek még alapja lehet, akkor is, ha ezeknek sok értelmük nincs.

A stacksmashing néven futó YouTube csatorna feltöltött egy új videót, amelyben bemutatja, hogy miképpen fog be kriptovaluta-bányászatra egy Game Boy-t. Ehhez persze felhasznált egy Raspberry Pi Pico eszközt, ami elsődlegesen azért szükséges, mert a Nintendo játékkonzolja elképesztően idős, így a modern interfészeket egyáltalán nem támogatja. Márpedig erre szükség lenne, hiszen hálózatra kell kapcsolni a rendszert. A Raspberry Pi Pico azonban hozzáköthető a Game Boy-hoz, innen pedig már több út is nyílik a virtuális bányák felé.

A hardver tehát adott, már csak a szoftveres háttér hiányzik, amit a fenti videó bővebben is részletez. A végeredmény tekintetében a Nintendo Game Boy-t lényegében sikerült befogni bányászatra, a rendszer működik is, de olyan nagy áttörésre nem érdemes számítani, mivel a beépített hardver elképesztően gyenge. Az egész nem több egy érdekességnél, annak viszont tényleg nagyszerű.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés