Hirdetés

Nem a Windows 7 okozza az akkumulátorproblémákat

Az elmúlt héten számoltunk be a Windows 7 esetén fellépő akkumulátorproblémákról. A Microsoft már akkor jelezte, hogy vizsgálják a problémát, és a későbbiekben tájékoztatják az érintett felhasználókat az eredményekről. A redmondi óriás tartotta a szavát, és maga Steven Sinofsky, a Windows-üzletág elnöke számolt be arról, hogy az operációs rendszer megfelelően ítéli meg a telep állapotát, így a hibajelenség független a szoftveres körítéstől.

A Microsoft a precíz vizsgálat érdekében számos érintettel felvette a kapcsolatot. Az eredmények tükrében a Windows 7 mindig megfelelően mérte fel az akkumulátor állapotát, így az operációs rendszer hibája kizárható. A temérdek visszajelzés vélhetőleg a Windows 7-ben megjelenő újszerű figyelmeztető rendszerhez köthető, ami értesíti a felhasználót, ha a telep elhasználódási szintje 60% alá esik. Ez a funkció a korábbi Windows-okban nem volt megtalálható, így szokatlan lehet a felhasználók számára.

Steven Sinofsky elmondta, hogy az akkumulátorproblémák valóban a Windows 7 bűnösségének látszatát keltik, de a megvizsgált telepek esetében az új operációs rendszer helyes előrejelzéseket adott, így a szoftver úgy működik, ahogy azt a tervezők megálmodták. A hibásnak ítélt akkumulátorok esetében a csere megoldotta a problémákat. Mivel a Microsoft nem talált rendellenességet a Windows 7 működésében, az érintett felhasználók elsősorban a notebook gyártójánál kezdeményezhetik a garanciális javítást, vagy az akkumulátor cseréjét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés