Hirdetés

Nem vásárolhat ám akárki az EVGA új csúcslapjából

A Z690 Dark Kingpin csak a gyártó leghűségesebb vevői számára lesz elérhető.

Az EVGA leleplezte és rögtön piacra is dobta a tuning szerelmesei számára készült, Z690 Dark Kingpin névre hallgató alaplapját, amely tízrétegű nyomtatott áramköri lapra épül, LGA1700 tokozású processzorunk biztonságát pedig a kétventilátoros rendszerrel hűtött, 21 fázisos VRM egység biztosítja.


[+]

Az E-ATX formátumú lapon a foglalat mellé két memóriafoglalat került, amelyek maximum 64 GB-os összkapacitásig várják az akár 6600 MHz-en ketyegő DDR5 modulokat, míg a grafikus kártyák számára két darab, fém erősítésű, x16-os, összesen maximum 16 sávot biztosító PCI Express 5.0-s foglalat áll rendelkezésünkre, amelyeket kiegészít a legfeljebb 110 mm hosszú NVMe tárolók számára fenntartott, három darab, PCI Express 4.0-s M.2 interfész. Az alaplapra került még egy-egy U2 és M.2 Key-E csatoló, valamint hat darab 6 Gbps-os SATA port is, míg az eszköz hátlapján dupla 2,5 GbE, számos USB 2.0 és 3.2 port, valamint a Realtek ALC1220 vezérlőre épülő, 7.1 csatornás hangrendszer kivezetései sorakoznak. A komponensek listáját a multifunkciós POST kijelző teszi teljessé, továbbá a csomagban találunk még egy vezeték nélküli antennát is, amely a Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.2 modulok munkáját segíti majd.


[+]

Az EVGA Z690 Dark Kingpinért 830 dollárt kér el a gyártó, ám akkor sem biztos, hogy megvásárolhatjuk az újdonságot, ha rendelkezésünkre áll ez az összeg, a vásárlás ugyanis csak EVGA Elite tagok számára lehetséges, amely körbe csak bizonyos EVGA termékek vásárlásával és regisztrálásával lehet bekerülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Előzmények

Hirdetés