Hirdetés

Nem tudnak lépést tartani az Intellel a kisebb alaplapgyártók

Egyre több fejfájást okoz a tajvani másodvonalbeli alaplapgyártóknak az Intel felfokozott fejlesztési és gyártási tempója, mely részben a processzorpiacon mind élesebbé váló küzdelem egyik megkerülhetetlen velejárója. A világelső processzorgyártó idén néhány hónapon belül több mint negyvenféle CPU-modellt dobott piacra, és ez a trend az előrejelzések szerint folytatódni fog jövőre is, ahogy a technológia fejlődése miatt a processzorok fejlesztési ciklusa mind rövidebbé válik.

Az Intel által diktált gyors fejlődési ütem az alaplapgyártókat is arra készteti, hogy növeljék a fejlesztési tempót, ami többnyire együtt jár a költségek növekedésével. Ez különösen a kisebb, másodvonalbeli gyártókat hozhatja nehéz helyzetbe, ezek a cégek ugyanis leginkább termékeik alacsony árával igyekeznek magukhoz csábítani a vásárlókat. A gyártóknak a raktárkészletekkel is óvatosabban kell gazdálkodniuk, a termékciklusok rövidülésével ugyanis jóval hamarabb felhalmozódhatnak az eladatlan készletek, melyek komoly veszteséget eredményezhetnek a cégeknek.

A gyors termékváltás mindazonáltal a felhasználók számára is hordozhat magában buktatókat, bár elsőre akár előnyösnek is tűnhet a technika gyors fejlődése: a gyorsuló fejlesztési ütem mellett könnyen előfordulhat ugyanis, hogy a termék háttértámogatását hamarabb beszüntetik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés