Hirdetés

Nem tett jót a Brexit a Valve Index garanciáztatásának

Ezzel a gonddal nem csak a Valve küzd, igencsak körülményes lett a csomagok szállítása.

Nagy ígéretként volt a briteknek beharangozva a Brexit, azaz az Európai Unióból való kilépés, végül azonban adminisztrációs nehézségek tömkelegéhez vezetett. Ez szinte minden iparágra rányomja a bélyegét, de különösen nagy felfordulást okoz a termékek ki- és bevitelénél.

A legnagyobb gond talán az, hogy a garanciáztatás sem kivétel, ugyanis bizonyos termékek esetében a gyártó egy EU-n belüli javítóközpontot tart fent, de a britek már nem tartoznak az Európai Unióhoz, ami a hibás termékek javítását igencsak megnehezíti. Na persze nem a munka a gond, hanem az, hogy miképpen fogják a garanciális javításra leadott eszközt kivinni a szigetországból, vagy éppen a javított terméket visszajuttatni.

Ezekről a nehézségekről számolt be egy Jamessuperfun nevű Reddit felhasználó, aki hibás Valve Index VR headsetét szeretné garanciális ügyintézés mellett javíttatni, a szintén problémás, jobb kézhez való kontrollerrel együtt.


(forrás: Reddit) [+]

A Valve küldött is az ügyfelének egy levelet a garanciával kapcsolatban, amelyen belül azt írják, hogy a garanciális ügyintézést megkezdték, de a Brexit miatt nehézségekbe ütköztek az ügymenet tekintetében. Ugyanakkor leírták, hogy aktívan dolgoznak a forgalmazóval, így megpróbálják megoldani a gondokat. A levél nem tartalmaz semmilyen információt a garanciális javítás várható idejére vonatkozóan, de a vállalat gyors tájékoztatást ígér.

Hasonló gondokról más is beszámolt, és ezek többségében a problémát az okozza, hogy a szigetországból már nem lehet olyan egyszerűen az EU-ba juttatni különböző csomagokat, vagy esetleg az EU-ból vissza. Ez ugyan egyáltalán nincs megtiltva, de jelentős papírmunkával jár, amire nagyon sok cég egyáltalán nem készült fel, hiszen az EU-val kötött végleges megállapodás a határidőhöz közeledve született meg. Az új ügymenetre sokaknak nehézkes az átállás, főleg úgy, hogy régen, amikor a britek még az EU részei voltak, nagyságrendekkel egyszerűbb volt a csomagkezelés.

Bár a probléma főleg az Egyesült Királyságon belül élőket érinti, elképzelhető olyan eset is, amikor egy gyártó javítóközpontja a szigetországban található. Emiatt nem kizárt, hogy a Brexit az EU-s tagállamokon belüli garanciális ügyintézést is megnehezíti. Valószínűleg a jelenség csak ideiglenes, egy idő után az érintett cégek beletanulnak majd az újszerű szabályozásokba, amelyek a mostani fennakadásokat eredményezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Előzmények

Hirdetés