Hirdetés

Nem lesz dobozos Phenom II X4 960T

Az AMD nemrég dobta piacra a hatmagos Phenom II processzorait, ám korábban volt róla szó, hogy a Thuban lapkára alapozva egy négymagos verzió is készül. A Zosma kódnévre hallgató Phenom II X4 960T jelzésű modellt sok potenciális vásárló szemelte ki magának, hiszen a legtöbb Socket AM2+ és AM3 foglalattal rendelkező alaplap fel tudja oldani a letiltott processzormagokat, így olcsón lehetett volna hatmagos központi egységhez jutni.

Az AMD az álmoknak egy csapásra véget vetett, amikor tudatta a világgal, hogy az előbb említett termékből nem lesz dobozos verzió, így a CPU-t csak az OEM gyártók kapják meg. További nehézség, hogy csak olyan alaplapban lehet a processzort eladni, ami nem rendelkezik a letiltott magok feloldásának képességével.

Természetesen az AMD bármikor meggondolhatja magát, de ha az OEM gyártók elegendő rendelést adnak le az ominózus processzorra, akkor kicsi az esélye az esetleges dobozos verziónak. További adalék, hogy a 45 nm-es gyártósorok már meglehetősen jó kihozatallal dolgoznak, ami szintén minimálisra csökkenti a különálló forgalmazás lehetőségét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés