Hirdetés

Nem éget meg a ThermalRock fáklyája

Silent Torch, azaz szabad fordításban „csendes fáklya” lett a fantázianeve a Thermaltake égisze alá tartozó, de önálló márkanéven forgalmazott ThermalRock hűtőcsalád legújabb, RC-PM0020 típusjelzést viselő tagjának. Az összes elterjedt modern foglalattípussal kompatibilis processzorhűtő a manapság már szokásosnak mondható elrendezést követi, azaz a réz talpból hővezető csöveken keresztül jut el a hőenergia a ventilátorral hűtött alumínium radiátorhoz.


Forrás: Akiba

Az új ThermalRock hűtőnél ez a megoldás három, U alakban meghajlított, hat milliméter átmérőjű rézcsőből, illetve az ehhez csatlakozó összesen 39 alumíniumlamellából álló hőleadó felületből tevődik össze. A fémfelületet egy 8 x 8 centiméteres, csöndesnek mondható csúszócsapágyas ventilátor igyekszik átszellőztetni; a légkavaró a termék adatlapja szerint 2500 fordulat/perces sebebességen nagyjából 19 dB üzemi zaj mellett dolgozik, ezzel (papíron legalábbis) rászolgálva a hűtőegység nevére.

A 8 cm széles, 10 cm mély és 12,7 cm magas processzorhűtő tömege az alumínium hűtőtestnek köszönhetően mindössze 390 gramm, ezzel jócskán alatta maradva az egyes gyártók masszív rézhűtőinél tapasztalt, már-már veszélyes súlyhatárnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés