Hirdetés

Nem beszél az AMD a Ryzen 7 5700X3D-ről

A CES-en bemutatott fejlesztés már hivatalosan is elérhető, de a startra senki sem kapott tesztterméket belőle.

Az AMD a CES-en is igen nagy csendben jelentette be a Ryzen 7 5700X3D-t, amely mindössze 249 dollárért kínálja fel a 3D V-Cache technológiát. Ez kifejezetten a játékosokat érdekelheti, hiszen a nyolc magra vetített, igencsak méretes, 96 MB-os L3 gyorsítótárból elsődlegesen a játékok profitálhatnak.

Nagyon furcsa azonban, hogy az AMD senkinek sem küldött tesztpéldányt a startra, egyszerűen csak kiadták a szóban forgó processzort, méghozzá anélkül, hogy különösebb hírverést csaptak volna neki. Persze a hivatalos elérhetőséggel a tesztek idővel megérkeznek, hiszen bárki be tudja szerezni a Ryzen 7 5700X3D-t, a kérdés sokkal inkább az, hogy az AMD-t és a partnereket miért nem érdekli ez a fejlesztés.

Az új, nyolcmagos processzor legnagyobb baja, hogy túl olcsón kínálhat túl nagy teljesítményt a játékokban. Egyszerűen az AMD-nek, illetve az alaplapgyártóknak már a Ryzen 7000 sorozat a fókusz, amelyen belül szintén van pár, 3D V-Cache technológiát biztosító verzió, és az elsődleges cél a játékosok elmozdítása a Socket AM4-es foglalatról, amit megnehezítene, ha sokan tudnának egy 249 dolláros Ryzen 7 5700X3D-ről. A friss fejlesztés tehát megvásárolható, de nagyon ügyelnek rá az érintettek, hogy a hírverés azért egészen minimális legyen körülötte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés