Hirdetés

Nem árul zsákbamacskát az Arctic Cooling

Minden gyártóval megeshet, hogy egy fejlesztési projektje nem hozza meg a kívánt eredményt, ezért el kell állnia az adott termék piacra dobásától. Az azonban már meglehetősen ritka, hogy részletesen ecseteli a sikertelenség okait, óvva egyúttal a felhasználókat a hasonló eszközök megvásárlásától és persze az ebből fakadó csalódástól.

Az Arctic Cooling az idei CeBIT-en mutatta be Fusion Supporter nevű eszközének prototípusát, mellyel a változó energiaigényű komponensek, illetve gyengébb képességű tápegységek esetében megfigyelhető feszültségingadozásokat igyekezett kiküszöbölni. A készülék számos kondenzátort és egy vezérlőelektronikát tartalmaz, így az elképzelés szerint szükség esetén töltés elnyelésével vagy a benne tárolt töltés adagolásával igazíthatná ki az ingadozást.


Fotó: techPowerUp!

A töltés pufferelése működött is rendesen, azonban – mutat rá a cég közleménye – a gyakorlati tesztek során ezzel nem sikerült megelőzni a feszültségingadozásokat vagy hozzájárulni a rendszer nagyobb stabilitásához; az alulméretezett vagy rosszabb tápegységgel ellátott számítógépek így is összeomlottak. Az sem tett jót, hogy az eszköz közbeiktatásával nőtt a kábelhossz és a csatlakozók száma, és mivel a puffer maga is fogyasztott némi áramot, rontotta az energiaellátó rendszer hatásfokát. Mindezen felül a beépített, hosszú élettartamú kondenzátorok olyan költséggel járnak, amit érdemesebb inkább egy jobb minőségű, erősebb tápegységbe fektetni.

Nem zárható ki ugyanakkor, hogy az eszköz más néven, esetleg módosított formában mégis piacra kerül, az Arctic Cooling ugyanis júliusban az egész projektet eladta egy ázsiai vevőnek. Az ügylettel kapcsolatban további részleteket nem árultak el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés