Hirdetés

Négymillió adaptert hív vissza a Dell

A Dell Inc. körülbelül 4,4 millió hibás notebook-adapter visszahívását jelentette be. Az egyes Latitude, Precision és Inspiron modellekhez adott átalakítókat – melyek túlmelegedhetnek és tüzet vagy áramütést okozhatnak – a tajvani Delta Electronics gyártotta – akárcsak az IBM szeptember elején cserére ítélt ThinkPad-adaptereit. A PC-gyártó közleménye szerint hét esetben számoltak be a felhasználók az eszköz túlmelegedéséről, ám személyi sérülés eddig nem történt.

A hibás adapterek 1998 szeptembere és 2002 februárja között készültek, és a „Dell” felirat, valamint a P/N 9364U, P/N 7832D vagy P/N 4983D termékszámok egyike szerepel rajtuk. Az átalakítókból 990 000 került amerikai végfelhasználókhoz, 1,91 millió egyesült államokbeli vállalatokhoz, és körülbelül 1,5 millió talált gazdára az USA-n kívül.

A Dell a hibás alkatrészeket becseréli – ennek mikéntjéről a cég által létrehozott weboldalon lehet tájékozódni.

Arról a híradások nem szólnak, hogy a baki mennyibe kerül majd a Dellnek és a Delta Electronicsnak. A több mint félmillió IBM-adapter szeptember eleji visszahívásának költségeit korábban csupán 1,5 millió dollárra becsülte a Delta – a tajpeji székhelyű vállalat ugyanis azt remélte, hogy az érintett notebook-tulajdonosoknak csupán 10 százaléka kéri majd a cserét, mivel viszonylag régi modellekről volt szó.

Előzmények

Hirdetés