Hirdetés

Négy új adapterrel jelentkezett a Metabones

Öt év alatt az ötödik generációját mutatta be a gyártó a teljesen elektronikusan vezérelt Canon EF Sony E-bajonettes adaptereknek.

A minőségi adaptereiről híres Metabones négy új átalakítóval jelentkezett, melyek mindegyike Canon EF optikákhoz készült, amiket így Sony E-bajonettes vázakra csavarhatunk fel. Kettő ezek közül a Canon EF-E mount T CINE Speed Booster ULTRA és a Canon EF-E mount T CINE Smart Adapter, ahogy a nevükből is látszik, kimondottan azokat célozza meg, akik a Canon EF objektíveket kívánnak használni olyan profi videokamerákon, mint például a 10000 dolláros Sony PXW-FS7 II. Ezeknek egyedisége az úgynevezett "pozitív zár", amit elfordítva extra biztonságot ad az optika és az adapter kapcsolatában, és ugyanezt megkapjuk az adapter-váz viszonylatban is. A másik két modell, a Canon EF-E mount T Speed Booster ULTRA II és a Canon EF-E mount T Smart Adapter, már általánosabb felhasználásra szánt, például a Sony a7 vagy a6000 sorozatokhoz.

CINE Smart Adapter és CINE SPeed Booster ULTRA CINE Smart Adapter és CINE SPeed Booster ULTRA
CINE Smart Adapter és CINE Speed Booster ULTRA [+]

Az adapterekben közös, hogy gumírozott tömítéssel látták el őket, ezáltal biztosítják, hogy a csatlakozásoknál ne juthasson be por és nedvesség. Az üzemállapotról egy apró LED tájékoztatja a felhasználót, míg a kapcsolóval tudjuk szabályozni a vázban lévő stabilizátor működését, ha az rendelkezésre áll. A kontrasztkülönbségen alapuló autofókusz mind a négy átalakító esetében adott, míg a PDAF csak az a7 II, a7R II, a6300 és a6500 vázakon. Emellett nem kell lemondanunk a vázról vezérelhető rekeszről, valamint támogatja az automata nagyítás funkciót is, amennyiben az objektív továbbítja a távolság adatokat is, az energiát pedig minden esetben a váztól nyerik. A cine variánsok már februártól megvásárolhatóak lesz, rendre 699 és 449 dolláros áron, azonban a másik két modell esetében még nem közöltek információt sem az elérhetőséggel, sem az árazással kapcsolatban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés