Hirdetés

A nappaliba költözteti a PC-s élményt az NZXT DOKO

Az NZXT bejelentette a DOKO nevű terméket, amely egy olyan streamelő rendszer, amellyel egy hálózati kábellel a nappaliba költöztethető a lakásban lévő PC. Maga a termék egy apró, 320 grammos tömegű és 108 x 29 x 121 mm-es kiterjedésűszerkezet, amely egy WonderMedia Prizm WM8750-es rendszerchipet tartalmaz 256 MB rendszermemóriával. Ez igazából csak az alapvető funkcionalitás érdekében van benne, hiszen maga a termék önállóan nem működőképes. Persze az alapvető paraméterezés PC csatlakoztatása nélkül is elvégezhető.

A koncepció nagyon egyszerű. A DOKO a tévére csatlakoztatható egy HDMI interfészen keresztül, így biztosítva a kijelzőnek a Full HD-s felbontású képi tartalmat a hanggal kiegészítve. Ezután a rendszert a Gigabit Ethernet portján keresztül a PC-hez kell csatlakoztatni, vagy komplexebb hálózat esetén erre a router is használható. Természetesen biztosítani kell az áramot is, és így összeáll a személyes felhő.

Az NZXT DOKO tehát egy streamelő a PC és a tévé között. A felhasználó a nappaliból kéri a tartalmat, az a hálózati kapcsolaton keresztül eljut a PC-re, majd onnan a kiszámolt képkocka és hanganyag visszakerül a DOKO-ba, amely így megjelenik a tévén. Másodpercenként összesen harminc Full HD-s kép fogadható a hanganyaggal együtt. Maga a DOKO összesen négy USB 2.0-s interfészt kínál, így bőségesen köthetők rá beviteli eszközök.

A rendszer része természetesen egy szoftver is, amelyet a PC-re kell telepíteni és ez biztosítja a tartalom streamelését. Utóbbi nem csak játék vagy multimédiás tartalom lehet, hanem akármilyen szoftver is. Ebből a szempontból az NZXT egy általános termékben gondolkodik, így nem csak a szórakozást lehet a nappaliba költöztetni. Mindezért 99 dollárt kell majd fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NZXT

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés