Hirdetés

Nagyra nőtt Wacom rajztáblák

A Wacom két új Intuos3 rajztáblát jelentett be – az A3 Wide és az A4 Oversize az Intuos2 széria A4 Oversize, illetve A3 típusait váltja.

Az Intuos3 A3 Wide felületét úgy alakították ki, hogy hatékonyan lehessen használni széles kijelzőkhöz, HDTV-monitorokhoz vagy több monitorból álló kijelzőrendszerhez. A rajztábla aktív felülete 305 x 488 mm, oldalainak aránya 16:10. Az eszközhöz egy átlátszó fólia is jár, mely papíralapú képek, rajzok feldolgozását könnyíti meg, emellett található rajta egy úgynevezett QuickPoint Area, amely a teljes képernyőn való navigálást teszi lehetővé egy kis felületen.


Intuos3 A3 Wide

Az Intuos3 A4 Oversize aktív felülete 305 x 305 mm, így A4-es lapok állítva vagy fektetve is elférnek rajta; a gyártó ezt a modellt elsősorban műszaki tervezőknek ajánlja. Az átlátszó fedlap, valamint a QuickPoint Area erről a modellről sem hiányozhat.


Intuos3 A4 Oversize

Akárcsak az Intuos3 széria többi tagja, az új típusok is 5080 lpi felbontást kínálnak, a digitális toll pedig 1024 nyomásfokozatot képes megkülönböztetni, dőlésszöge maximum 60 fok lehet. Tollal 0,25 mm-es, szálkeresztes kurzorral 0,15 mm-es pontossággal lehet pozícionálni. A rajztáblák USB portra csatlakoztathatóak, a mutatóeszközökhöz természetesen nem szükséges kábel. A most bejelentett táblák kezelését a jobb és bal oldalukon egyaránt megtalálható ExpressKey gombcsoport, valamint a két Touch-Strip könnyíti meg.

A friss modellek DTP változata a rajztáblán kívül egy Intuos3 Grip Pent tartalmaz, melyhez három standard, egy stroke pen és egy felt pen hegy jár, továbbá a Corel Painter Essentials2 rajzprogram. A CAD változat mellé egy Intuos3 Lens Cursort csomagolnak, melynél a szálkeresztet tartalmazó nagyítólencsét mindkét irányba 50 fokkal lehet elfordítani, így jobb- és balkezesek számára is kényelmes munkaeszköz, emellett öt programozható gombbal rendelkezik.

Az Intuos3 A3 Wide DTP verziója 730, CAD változata 680 eurós ajánlott áron kerül piacra. Az Intuos3 A4 Oversize DTP csomaghoz 530, a CAD változathoz 490 euróért lehet hozzájutni január végétől.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Wacom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés